Eğitime hazırlık ödeneği yattı mı? Kırtasiye ücreti ne kadar, kimlere ödenir?

Eğitime hazırlık ödeneği ödemeleri eğitimcilere yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile yazı gönderildi. Gönderilen yazıda eğitime hazırlık ödeneğine ilişkin bilgilere yer verildi. Peki, eğitime hazırlık ödeneği yattı mı? Kırtasiye ücreti ne kadar, kimlere ödenir?

2020-2021 eğitim öğretim dönemin başlaması ile birlikte dönem içerisindeki eksiklerini gidermek isteyen eğitimciler hazırlıklarını tamamlamak istiyor. Kırtasiye ücreti olarak da bilinen eğitime hazırlık ödeneği alacak olan öğretmenler ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağını öğrenmek istiyor. Peki, eğitime hazırlık ödeneği yattı mı?

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATAR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile öğretmenlerin alacağı kırtasiye parası yani eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği 7 Eylül tarihinden bu yana verilmeye başlandı.

Öğretmenler, 7 Eylül'den sonra hesaplarını kontrol etmeleri halinde kırtasiye parasının hesaplarına yattığını görebilecek.

2020 KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR?

Ödeneğin tutarı, hakem kurulu kararıyla 1.210 lira olarak belirlendi. Ödeneğin damga vergisi kesilmiş, yani net tutarı ise bin 200 lira 82 kuruş olacak.

Ödemeler ise il ve ilçelere göre değişiklik gösterecek olsa da bu yıl Eylül ayının ilk haftasında tüm okullardaki öğretmenlere Eğitim Ödeneği - kırtasiye yardımı ödemelerinin yapılması beklenmektedir

EĞİTİM ÖDENEĞİ KİMLERE VERİLİR?

Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlara ödenir.