Ege'de kokain sevkıyatına darbe! 84 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Ege'de zehir sevkıyatına darbe. Bodrum'da ateş açılarak durdurulan ABD bayraklı motor yat ile yatın yanaştığı Vanuatu bayraklı ticari gemi ve denizde arama yapıldı, 84 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Muğla Bodrum'da Vanuatu bayraklı 92 metre boyundaki 'Ocean Blue' adlı gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair ihbar alındı. Bunun üzerine polis ve Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Takibe alınan gemiye Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı 'Belgor' motor yatın yanaşıp ayrıldığı tespit edildi. Gemi ekiplerce durdurulurken, lüks yat ise tüm sesli ve görüntülü ikazlara rağmen kaçtı.

Bunun üzerine Ege Denizi'nde nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. 4 sahil güvenlik botu, sahil güvenlik dalış timi, sahil güvenlik uçağı ve polis helikopteri yatın peşine düştü, kimi zaman fiziki temas sağlandı.

Kovalamaca sırasında hasar gören 27 metrelik 'Belgor' adlı teknenin değeri 8 milyon euro.

KOKAİNLERİ DENİZE ATMIŞLAR!

Ekipler yatı, Yunan karasularına girmek üzereyken çarparak durdurdu. Yattaki 4 şüpheli de gözaltına alındı. Aramalarda denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kilo, kıyıda yaklaşık 21 kilo olmak üzere toplam 81 kilo kokain ele geçirildi. 'Ocean Blue' adlı gemide de 3 kilo skunk bulundu. Denizde ve kıyı şeridindeki arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.