Edirne Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Edirne bayram namazı saati vakti 2020!

Diyanet Edirne Kurban Bayramı namazı saati ile ilgili bilgileri resmi sitesinde yayınladı. Bayram denilince akla gelen ilk şeylerden birisi bayram namazıdır. Erkekler bayram namazına gider, daha sonra kahvaltı yapılır ve aile bireyleri arasında bayramlaşma faslı başlar. Küçükler büyüklerin ellerinden öper, küçüklere harçlık verilir ve gönül alınır. İşte Diyanet tarafından yayınlanan Edirne Kurban Bayramı namazı vakti...

Ramazan Bayramı'nda koronavirüs sebebiyle kılınmayan bayram namazı 31 Temmuz Cuma günü idrak edilecek Kurban Bayramı'nda gerekli tedbirler alınarak kılınacak. Edirne bayram namazı saati de namaza gitmek isteyen kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Güneş doğduktan 45 dakika kılınan bayram namazı sonrası imkanı olanlar Allah rızası için kurban keser ve yardıma muhtaç kimselere dağıtır. Peki, Edirne Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak?  

EDİRNE BAYRAM NAMAZI SAATİ 2020

Ramazan Bayramı’nda Covid-19 nedeniyle kılınamayan bayram namazı 31 Temmuz Cuma sabahı gerekli tedbirler alınarak kılınacak. Diyanet tarafından yayınlanan takvime göre Edirne bayram namazı saat 06.41’de kılınacak.

DİĞER İLLERİN BAYRAM NAMAZI SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KURBAN BAYRAMINDA HANGİ İBADETLER YAPILIR?

4 gün sürece kurban bayramı boyunca yapılacak pek çok ibadet vardır. İşte Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler;

– İhlas Suresi hatmi yapmak: Bayram boyunca 1000 kez İhlas Suresi okuyarak İhlas Hatmi yapmak bayramdan alınacak fazileti atlayacaktır.

– Kurban kesmek: Durumu olan herkese vacip olan bu ibadet, Kurban Bayramı'nın sebebidir.

– Namaz kılmak: Kurban Bayramı sabahı milyonlarca Müslüman bayram namazına kalkacak. Bayram namazı dışında kaza ve nafile namazlar kılmak da son derece önemlidir.

– Teşrik Tekbiri getirmek: Bu sabah namazından sonra Kurban Bayramı'nın 4. günü ikindi namazına kadar teşrik tekbirleri getirmek vaciptir.

– Tövbe ve İstiğfar etmek: Tüm önemli dini günlerde olduğu gibi, Kurban Bayramı boyunca Cenab-ı Hak'tan günahlar için af dilemek, günahlardan tövbe etmek ve istiğfar etmek önemlidir.

– Fakir-fukaraya yardım etmek: Kurban etini ihtiyaç sahiplerine pay etmek de bu bayramın önemli amaçlarından biridir.

–Müslümanlar arası bağları güçlendirmek: Eş,dost, akraba ziyaretleri ile Mü'minler arası bağların güçlenmesi bayramların manevi yönünü canlandıracaktır.