Eda Nur'un ölümünde İBB müdürleri kusurlu

Küçükçekmece'de su birikintisine düşüp 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in ölümüyle ilgili bilirkişi raporu tamamlandı, İBB müdürleri Ali Sukas ve Ziya Duman, asli kusurular arasında yer aldı. Raporda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı ve iş yönetimi açısından titizlik gösterilmediği tespit edildi.

AA

Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı. Rapora göre, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas ve İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ziya Duman'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi asli, 5 kişi ise tali kusurlu bulundu. Bilirkişi raporunda, olay mahallinde herhangi bir güvenlik levhasının, işaretinin veya şeridin olmadığı, kazı alanının ölçümlerinde çukurun boyutlarının oldukça büyük olduğu belirtildi.

'NASIL YAPARSAN YAP'

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin raporunda, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı ve iş yönetimi açısından titizlik gösterilmediği tespit edildi. Şüpheli tekniker Furkan Keleş'in raporda yer alan ifadesinde ise, 24 Nisan'da kendisiyle birlikte keşif ve denetim yapan Ziya Duman'ın toprak altından su geldiğini tespit ettiğini belirtti. Keleş, Duman'ın "Burayı yap, nasıl yaparsan yap" şeklinde sözlü talimat verdiğini söyledi.