Ebeler Günü ne zaman, bugün mü? 5 Mayıs Ebeler Günü kutlama mesajları ve sözleri!

İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden olan ebelik, insanla birlikte var olmuştur. Dünya Ebeler Günü önemi, toplumun geleceği için vazgeçilmez mesleklerden olmasıdır. Ebeler Günü ne zaman, bugün mü? sorusunun yanıtı merak edilirken bir yandan da 5 Mayıs Ebeler Günü kutlama mesajları ve sözleri araştırılmaya başlandı. En güzel, en anlamlı Ebeler Günü mesajları ve sözlerini sizler için derledik...

Bugün 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik, sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir. İnsan hayatının başlangıcında yer alan ebelik mesleği kutsal meslekler arasındadır. Bu özel ve anlamlı günde çevresinde ebe olarak görev yapanların gününü kutlamak isteyenler Ebeler Günü kutlama mesajları ve sözlerini araştırmaya başladılar. İşte en güzel, en anlamlı 5 Mayıs Ebeler Günü mesajları...

EBELER GÜNÜ NE ZAMAN, BUGÜN MÜ?

İnsan hayatında bebek ve anne sağlığı açısından doğum öncesi, doğum esnası ve sonrasında verdiği sağlık hizmetleri ile sağlıklı nesiller yetiştirilmesi noktasında önemli bir role sahip olan ebeler, kadın sağlığının koruyucusu olarak çalışmaktadırlar. Ülkemizde 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmaktadır.

5 MAYIS EBELER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI!

Dünyanın en eski ve kutsal mesleklerindendir Ebelik... Eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin Ebeler Haftası'nı kutlarız...

En güzel tokat ebe şaplağıdır, hayat kazandırır. Tüm ebelerimizin Ebeler Haftası'nı kutluyorum.

Anneler bir, ebeler dokuz doğurur. Tüm ebelerimizin Ebeler Haftası'nı kutlarım.

Ebeler, sağlık hizmetinin kutsal anasıdır. Tüm ebelerimizin Ebeler Haftası'nı kutlarım.

Ülkemizin dört bir tarafında Gece gündüz demeden sağlığımız için çalışan, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bütün ebelerimizin, Ebeler ve Hemşireler Haftası'nı kutluyor, meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum.

Sevgi ve şefkatle miniklerin hayatlarına dokunan tüm ebelerin, Ebeler Haftası'nı kutlarız.

Her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, yeni bir çocuk için işinin kutsallığından ödün vermeksizin, her türlü özveri ve gayretle mesleğini icra etmeye çalışan ebelerimizin 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü kutlu olsun.

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü kutlu olsun.

Ebelerimiz, yurdun her yerinde,şifa dağıtır. Gece,gündüz, dağ, taş demez seğirtir ve halkı, sağlık açısından eğitir. Dünyanın en eski ve kutsal mesleklerinden biri Ebeliktir...

Anne ve bebek sağlığını korumak için büyük bir özveri ile görev yapan ebelerimize teşekkür ediyoruz. Ebeler, sağlık hizmetinin kutsal anasıdır.

DÜNYA EBELER GÜNÜ ÖNEMİ NEDİR?

İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden olan ebelik, insanla birlikte var olmuştur. Dünya Ebeler Günü önemi, toplumun geleceği için vazgeçilmez mesleklerden olmasıdır. Bu bakımdan mesleğin önemine dikkat çekmek amacıyla dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan Ebeler Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanır.

Yurdun her köşesinde, köylerde, kentlerde ve çoğu zaman zor şartlar altında hizmet veren ebeler doğum öncesinde, doğum esnasında ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri vermektedir. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan ebeler, annenin doğum acısını dindirmek ve bebekle ailenin kavuşmasını sağlamak görevlerini üstlenmesiyle toplum için de saygın bir yere sahiptir.

Dünyadaki anne ve bebek ölümlerinin yüksek olduğu bölgelerdeki temel sorunların başında ebe sayısının yetersizliği gelmektedir. Anne ve bebek ölüm oranları ebe sayısının arttırılması ile düşürülmektedir. Doğum öncesi, esnası ve sonrasındaki bilgisizlik ve tecrübesizlik ölümlere neden olmaktadır. Ebeler bu bakımdan toplum sağlığının koruyuculuğunu üstlenmektedir.