Duruşmada ağladı, kadınlardan özür diledi

Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan Dr. Feray Balkan, astsubay eşi Seçkin Ergü'den ayrılıp, çocuklarıyla birlikte Adana'ya taşındı. Balkan, eşi Ergü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, tabancayla öldürüldü. Duruşmada gözyaşlarına hâkim olamayan Ergü, ''Tüm kadınlarımızdan özür diliyorum'' dese de, ‘tasarlayarak öldürmek' suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.

Azime Kahya

Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan Dr. Feray Balkan (39), bir yıl önce astsubay eşi Seçkin Ergü'den ayrılıp, kızı Asya (12) ve oğlu Aliş (4) ile birlikte Adana'ya taşındı. Balkan, eşi Ergü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, tabancayla öldürüldü. Ergü, 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' istemiyle Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya çıkarak, son savunmasını yaptı.

Ergü, "Feray, olay günü gittiğimde bana hakaret edip; 'Parasız erkeğe, erkek mi denir' diye çıkıştı. Ben de 3 el ateş ettim" dedi.

Duruşmada gözyaşlarına hâkim olamayan Ergü, şunları söyledi: "Olayın olduğu günün, 'Dünya Kadınlar Günü' olması tesadüf. Zaten böyle bir şey yapan insan, o günde mi yapar? Tüm kadınlarımızdan özür diliyorum." Mahkeme heyeti de sanığı, 'tasarlayarak öldürmek' suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm ederken, cezai indirim uygulamadı.