1 Haziran'da düğünler ve nikahlar serbest mi, yasak kalktı mı? Düğünler ne zaman yapılacak?

Düğün ve nikahların yapılması ile ilgili detay İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile belli oldu. 17 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında kontrollü normalleşme tedbirleri uygulandı. Düğünler ve nikahlar serbest mi, yasak kalktı mı? Düğünler ne zaman yapılacak? sorusu gündeme geldi. Dün düzenlenen Kabine Toplantısı ile beraber konu netlik kazandı.

Düğün ve nikah salonlarının açılışı belli oldu. Evlenecek ve yuva kuracak olan çiftler, Düğünler ve nikahlar serbest mi, yasak kalktı mı? Düğünler ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtını arıyor. Dün, Başkan Erdoğan liderliğinde düzenlenen toplantı ile beraber konunun açıklığa kavuştu. Kontrollü normalleşme süreci ise yarın sona eriyor. İşte tüm merek edilenler...

1 HAZİRAN'DA NİKAH VE DÜĞÜNLER NE ZAMAN SERBEST Mİ?

1 Haziran Salı günü kontrollü normalleşme süreci sona erecek. Bugün düzenlenen Kabine Toplantısı ile düğünlerin serbest olup olmayacağı belli oldu.

6.2- Nikah törenleri ile nikah merasimi şeklindeki düğünler;

- Açık alanlarda;

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi,

Masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması,

Yiyecek-içecek ikramının yapılmaması,

Kapalı alanlarda ise yukarıdaki kurallara ilave olarak;

Kişi başı asgari 6 m² alan bırakılması,

Azami 100 davetli ile sınırlandırılması, kaydıyla 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren yapılabilecektir.

Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü son verilecektir. Bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramı yapılabilecek olup kapalı alanlarda kişi başına en az 6 m² alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırı uygulanmayacaktır.

Nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecektir.

1 HAZİRAN SONRASI NELER OLACAK?

Vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran'dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak. Haziran ayı için ilk doz aşılamada büyük bir aşama kaydedilmesi beklenirken, bu durum otomatik olarak 1 Haziran sonrası yasakları da etkileyecek.

Düğün yapmak için Kabine toplantısından çıkacak kararı bekleyen çiftlere de 1 Haziran sonrası müjde verilebilir. Bu müjde gelirse düğün salonları belli misafir sayısına göre hizmet verebilecek. İlk etapta açık alanlarda düğünlerin yapılması beklenirken, aşılamanın artmasıyla birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar ilerlemesi bekleniyor.

Vaka sayılarında düşüş bu hızla devam ederse, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları kapılarını yine müşterilerine açabilecek.

Normalleşme adımları hızlanırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu da çalışmalarına hız verdi. Bilim Kurulu'nun üzerinde çalıştığı konularla ilgili edinilen bilgiye göre, normalleşme sürecinin başlayacağı haziran ayından itibaren sahillerde, parklarda, bahçelerde, kişiler arası iki metre mesafe varsa, insanlar artık maskesiz oturabilecek ya da dolaşabilecek.

1 Haziran sonrası hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

65 yaş üstü seyahat ve sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 65 yaş üstü toplu taşımaya binebilir mi?

Spor salonları 1 Haziran'da açılacak mı? Spor salonları ne zaman açılır, tarih verildi mi?