‘Dövmesi’ kimliğini belirledi

Adana’nın Ceyhan ilçesinde ormanlık alanda sokak hayvanlarının sürekli havlaması üzerine bulunan cesedin, kendisinden bir süredir haber alınamayan 28 yaşındaki Yakup Çelik’e ait olduğu ortaya çıktı. Polis, yaklaşık 2 aydır toprakta gömülü olan cesedin kime ait olduğunu ise Çelik’in vücudundaki dövmelerden tespit etti. Aile de vücudunun bir çok yerinde dövme olan kişinin, Yakup Çelik olduğunu teyit etti. Ancak kesin sonuç, DNA eşleşmesinden sonra ortaya çıkacak.

SONER KAN - ADANA

Adana’nın Ceyhan ilçesindeki ormanlık alanda sokak hayvanlarının sürekli havlaması üzerine bölgedeki vatandaşlar tarafından bulunan cesedin sırrı çözüldü. Polis, cesedin vücudundaki bir çok dövmeyi mercek altına alarak, vahşi bir cinayete kurban giden kişinin, kendisinden bir süredir haber alınamayan 28 yaşındaki Yakup Çelik olduğunu belirledi. Ailesi de yine aynı dövmeden çocuklarını teşhis ederken, kesin sonuç da DNA eşlemesinden sonra ortaya çıkacak.

KÖPEKLER SÜREKLİ HAVLAYINCA…

Olay, Ceyhan ilçesine bağlı Yılankale Korkar mevkisindeki ormanlık alanda meydana geldi. Çocuklarıyla birlikte gezintiye çıkan Erhan Yılmaz, köpeklerin sürekli bir noktada havlaması üzerine söz konusu bölgeye gittiğinde korkunç bir manzarayla karşılaştı. Bir kısmı toprak üzerine çıkan cesedi gören Yılmaz, durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

DÖVMESİNDEN TANIDILAR

Polis, toprağı kazıp cesedi bulunduğu yerden çıkartırken, olayla ilgili olarak da geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Cesedin, kokuyu alan hayvanların toprağı eşelemesiyle ortaya çıktığı belirlendi. Cesedin bir çok yerinde bulunan dövmeler de polise ölen şahsın kim olduğunu belirleme için bir yol gösterdi. Kent genelindeki dövmeciler mercek altına alındı ve yaklaşık 2 aydan bu yana toprağın altında olan cesedin,  kendisinden bir süredir haber alınamayan Yakup Çelik’e ait olduğu belirlendi. Aile de Adana Adli Tıp Kurumu’na gelerek, yine dövmelerden bu bilgiyi teyit etti. Kesin sonuç ise, yapılacak DNA işlemlerinden sonra ortaya çıkacak.