Doping baronu İstanbul'da enselendi

İsveç'in kırmızı bültenle aradığı Alexander Gustafsson, Beşiktaş'ta yakalandı. Interpol'ün peşinde olduğu zanlı, uluslararası müsabakalara katılan sporculara doping içerikli ilaçlar satıyordu.

HABER MEREZİ

İstanbul'da narkotik polisleri, uyuşturucu ticareti suçundan aranan şüphelilerin yakalanması için önceden belirlenen adreslere eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi lideri Alexander Gustafsson, Beşiktaş'taki bir evde yakalandı. 'Uyuşturucu madde ticareti', 'para aklama' ve 'doping' suçlarından aranan Gustafsson'un üstünden, Aleksander Kawa adına düzenlenmiş sahte Polonya kimliği çıktı. Telegram'da kurduğu özel grup vasıtasıyla uluslararası müsabakalara katılan sporcularla irtibat kuran zanlı, doping içerikli madde ve ilaçlar satıyordu. 'Kripto Network' internet sitesi üzerinden uyuşturucu madde ticareti yapan Alexander Gustafsson, bu nedenle 2022'de 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış; o günden beri de uluslararası düzeyde aranıyordu.

Alexander Gustafsson, ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

15 GÜNDE 81 ZEHİR TACİRİ

İstanbul Emniyeti'nin 7 Temmuz ve 22 Temmuz arasındaki operasyonlarında toplam 81 şüpheli yakalandı. Firari zanlılardan 8'i hakkında 12 yıl ila 24 yıl arasında; 54'ünün ise 10 yıl altında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu öğrenildi. 18 kişi ise ifadelerinin ardından serbest kaldı.