omuz gribi nasıl bulaşır?

Kış aylarının gelmesi ile birlikte yaygınlaşan hastalıklardan biri de domuz gribi. Domuz gribi hakkında araştırmalar hız kazandı. Domuz gribi belirtileri nelerdir? Domuz gribi nasıl bulaşır, ilacı var mı? gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Domuz gribi belirtileri nelerdir? Domuz gribi nasıl bulaşır, ilacı var mı? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. 

DOMUZ GRİBİ NASIL BULAŞIR?
Domuz gribi A(H1N1) virüsü bulaşıcıdır ve insandan insana geçmektedir. Domuz gribinin de yine mevsimsel griple aynı şekilde yayıldığı düşünülmektedir. Hastalık, solunum salgıları ile bulaşır. Virüs konuşma sırasında solunum yollarından çıkan parçacıklarla 1-2 metreye kadar ulaşabilir. Grip virüsleri insandan insana öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır. Bulaştırıcılık hastalık belirtileri ortaya çıkmadan bir gün önce başlar, yedi gün sonrasına kadar sürebilir. Bu süre küçük çocuklarda ve bağışıklık yetmezliği olanlarda daha uzun olabilir. Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir. İçme, kullanma ve havuz sularıyla bulaşma gösterilmemiştir.

Domuz gribi yani H1N1 virüsüne bağlı hastalığın bulguları mevsimsel griple benzerdir.