Dolandırıcılardan şimdi de arabayla çarptın yöntemi

Adana'da aracıyla yola çıkan Bünyamin Genç, trafik ışıklarında beklerken yanında bir otomobil durdu; aşağıya inen kişi yanına gelip, “Az önce bana çarpıp kaçtın. Telefonum düşüp kırıldı” diye çıkıştı. Şahıs, “Zararımı sen karşılayacaksın” diyerek 2 bin lira istedi. Tereddüde düşen yaşlı adam daha sonra polis noktasına doğru ilerleyince zanlı da kaçtı.

SONER KAN

Adana'da bayram alışverişi için aracıyla yola çıkan Bünyamin Genç (70), trafik ışıklarında beklerken yanında bir otomobil durdu; aşağıya inen kişi yanına gelip, "Az önce bana çarpıp kaçtın. Telefonum düşüp kırıldı" diye çıkıştı.

KIRIK TELEFONLA TUZAK

Elindeki ekranı kırık ve parçalara ayrılan cep telefonunu Genç'e doğru fırlatan şahıs, "Zararımı sen karşılayacaksın" diyerek 2 bin lira istedi. Tereddüde düşen yaşlı adam üzerinde para olmadığını söyleyince aynı kişi tarafından ATM'ye yönlendirildi. "İki bin liradan vazgeçip en azından yarısını vermemi istedi" diyen Genç hesabındaki 200 TL'yi çekip verdiğini; ancak şüphelinin ısrarla daha fazlasını istediğini belirtti. Yaşlı adam daha sonra polis noktasına doğru ilerleyince zanlının kaçtığını söyledi.

Başından geçenleri anlatan Bünyamin Genç, benzer olayla karşılaşanlara polise başvurmalarını önerdi.