Doktora ‘uçan tekme’ye 11 ay 20 gün hapis

Adana’da 5 ay önce özel bir sağlık merkezinin ‘Acil Servisi’nde görev yapan Dr. Talip Yalım, yüzünde uyuşma şikayetiyle merkeze gelen bir kadın hastayı muayene edip, ‘tetkik’ istedi. Daha sonra yan kabindeki bir başka hastasıyla ilgilenen Yalım’a tepki gösteren, 23 yaşındaki hasta yakını Kasım Çiçek, çıkan tartışma sonucu Yalım’a ‘uçan tekme’ atıp, darp etti. Doktor; ‘testis ve kafa travması’ teşhisiyle tedavi edilirken, Çiçek de yargılandığı davada ‘hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapis, ‘kasten yaralama’dan 3 bin lira adli para cezası aldı.

SONER KAN - ADANA

Adana’da özel bir sağlık merkezinde görev yapan Dr. Talip Yalım, ‘yüz uyuşması’ şikayetiyle ‘Acil Servis’e gelen bir kadını muayene edip, tetkik yapılmasını istedi. Sonrasında yan kabine geçip, bir başkayla hastayla ilgilenen Yalım, ilk baktığı hastanın yakını 23 yaşındaki Kasım Çiçek’in saldırısına uğradı. Çiçek, ‘uçan tekme’ ile kasıklarına vurduğu Yalım’ı darp etti. Olayla ilgili olarak açıklan davada da sanığa; ‘hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapis, ‘kasten yaralama’ suçundan da 3 bin lira adli para cezası verildi.

AMBULANS ÇAĞIRSANA LAN!

Olay, 3 Aralık 2016’da merkez ilçe Seyhan’a bağlı Uçak Mahallesi’ndeki özel bir tıp merkezinde meydana geldi. Yüzünde uyuşma şikayetiyle ‘Acil Servis’e gelen 16 yaşındaki genç kızı muayene eden Dr. Talip Yalım, tam teşhis için tetkik yapılmasını istedi. Daha sonra yan taraftaki kabine geçip, buradaki hastasıyla ilgilenen Yalım, iddiaya göre; genç kızın ağabeyi Kasım Çiçek’in; “Ambulans çağırsana lan” tepkisiyle karşılaştı.

MESLEKTAŞLARI KURTARDI

Çiçek, ‘uçan tekme’ attığı ve yerde acı içinde kıvranan doktora bir tekme daha savurdu. Dengesini kaybeden Dr. Yalım, yere düşerken kafasını da sert bir şekilde zemine çarptı. Olay, özel güvenlik görevlileri ve diğer doktorların araya girmesiyle yatıştırılırken, ilk olarak çalıştığı sağlık merkezinde tedavi altına alınan Dr. Talip Yalım’a; ‘testis ve kafa travması’ teşhisi konuldu. Yalım, tedavisinin ardından taburcu edilirken, olayla ilgili dava da açıldı.

SİNİRLENİP TEKME ATTIM

Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından yargılanan Kasım Çiçek, “Kardeşimi, ambulans ile başka hastaneye götürmek istedim, ancak doktor; ‘Siz götürün’ dedi. Kendisine arabamız olmadığını söyleyince bize ‘çabuk götürün’ şeklinde bir el işareti yaptı. Buna sinirlendim ve tekme attım. Ancak tekme değmediği gibi küfür içeren bir söz de söylemedim” savunmasını yaptı. 

AYIRMASALARDI DAHA VURACAKTI

Mahkemede ‘müşteki’ olarak ifade veren Dr. Talip Yalım da, hastayı muayene edip, genç kıza; ‘strese dayalı bir sıkıntısı’ olduğunu söylediğini, kontrol amaçlı olarak da yarım tablet dil altı hapı verdiğini anlattı. Yalım, “Yan kabindeki diğer hastayı muayene ettiğim sırada, perdenin arkasından biri küfürler savurup, bana tekme attı. İkinci tekme kasıklarıma gelince kendimi kaybettim. Araya girenler olmasaydı bana vurmaya devam edecekti” dedi.

İNDİRİM VE ERTELEME YOK

Savunmaların ardından mahkeme heyeti de son sözünü söyledi. Mahkeme hakimi, Kasım Çiçek’e ‘hakaret’ suçlamasından dolayı 11 ay 20 gün hapis cezası verirken, sanığın ‘kasten yaralama’ suçundan da 3 bin lira adli para cezasıyla cezalandırılmasını hükmetti. Mahkeme heyeti, söz konusu cezalarda herhangi bir ‘cezai indirim’ veya ‘erteleme’ kararı da uygulamadı.