Doğa yürüyüşünde kaybolan Berzeg'in ölümünde dört sır! Kafatasının olmaması yeni şüpheleri doğurdu

Doğa yürüyüşünde kaybolan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemikler bulundu. İlk izlere 312 gün sonra 4 km uzakta ulaşılması ve kafatasının olmaması yeni şüpheleri doğurdu.

DHA

Balıkesir Gönen'e bağlı Armutlu Mahallesi'nde 17 Haziran sabahı köpeği Tina ile yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'e (83) ait ilk iz tam 312 gün sonra bulundu. Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, mahalleye gelen suyla ilgili inceleme yaptığı sırada bir insana ait kemik parçalarını fark etti; durumu jandarmaya bildirdi. Kemiklerin yakınında Berzeg'e ait kimlik ve kredi kartına; ayrıca kıyafetlere ulaşıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ekonomi alanında profesör olarak öğretim üyeliği yapan Korhan Berzeg, ABD'deki Dünya Bankası'ndan emekli olmuştu.

1- KAFATASI HÂLÂ KAYIP

Muhtar Gülay, "Su borularının geçtiği güzergahı ararken kıyafetleri gördük. Kıyafetin cebinden Korhan Berzeg'in toplu ulaşımda kullandığı üzerinde fotoğrafı olan kart çıktı. Fotoğrafı bozulmamış haldeydi. Kemikler vardı ama kafatası yoktu" dedi.

2- PANTOLON PARÇALANMIŞ

Berzeg'in köpeğiyle yürüyüş yaptığı yolun üst kısmındaki dere kenarındaki pantolonun bütün halde olduğu; ancak paça kısımlarının parçalandığı öğrenildi. Pantolonun alt kısmının parçalanıp, yırtılmış olması, hayvan saldırısını güçlendirirken; cesedin de hayvanlar tarafından parçalanarak dere kenarına getirilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

3- DEFALARCA ARANAN BÖLGE

Korhan Berzeg'e ait kemikler evine yürüme mesafesinde 4 km, kuşbakışı ise 2 km uzaklıkta; daha önce defalarca aranan bölgenin üst kısmındaki patika yolda bulundu. Alzheimer hastası Berzeg'in yolunu kaybettiği düşünülürken; bazı uzmanlar ise patika yola Berzeg'in inmesinin mümkün olmadığını belirtiyor.

4- TİNA'YA 74 GÜN KİM BAKTI?

Berzeg'in 74 gün sonra eve dönen doberman cinsi eğitimli köpeği Tina, son derece bakımlı olması şüphelere neden olmuştu. Üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur izlerinin bulunmaması; patilerinin temiz olması dikkat çekmişti. Tina'nın dışkı ve kan örneklerinde de doğada kalmadığı bulgularına rastlanmamıştı.

130. günde sonlandırılan Korhan Berzeg'i arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Kadavra köpekleriyle yeniden iz sürülüyor.

DNA SONUCU 2-3 HAFTADA BELLİ OLACAK

Kemik parçaları DNA analizi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Berzeg'in kızı Nisa Berzeg'in İngiltere'den Türkiye'ye gelerek DNA örneği vereceği öğrenildi. Berzeg Ailesi'nin avukatları adli tıp süreciyle ilgili "2-3 hafta içerisinde netice almayı bekliyoruz" dedi.

İngiliz Angela Berzeg eşinden günlerdir haber bekliyordu.