Diyarbakır'da 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde toplamda 4 gün olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurdu. Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı son 9 il ise gündemde yerini aldı.

Seyahat kısıtlaması en son olarak 9 ilde daha kaldırıldı. 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kapsamındaki iller araştırılıyor. 

DİYARBAKIR’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16-19 Mayıs'ta seyahat kısıtlamasının sürdüğü büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ve Diyarbakır dahil 9 kentte sürdürülen seyahat kısıtlamasının ise kaldırıldığını açıkladı. Daha önce sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Diyarbakır'ın, 16-19 Mayıs günlerinde ise kısıtlamadan muaf tutulacağı belirtildi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını vurguladı ve paylaşımında "Diyarbakır ilimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerindeki sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasından muaf tutulacaktır. Lütfen, rehavete kapılmadan, tedbirlere uymaya devam" ifadelerini kullandı.