Diyarbakır'da 200 milyon TL'lik vurgunla suçlanan kuyumculardan biri teslim oldu

Diyarbakır'da esnaf ve iş insanlarından 200 milyon TL topladıktan sonra kayıplara karışan 3 kuyumcudan biri olan Zülküf O., Adana'da polise teslim oldu. Kuyumcu ifadesinde, ''Beni abim bu hale getirdi. Ben kimseyi dolandırmadım. Suçlu olsaydım polise teslim olmazdım'' dediği öğrenildi.

DHA

Diyarbakır'da esnafı, iş insanlarını ve çeşitli meslek grubundaki vatandaşlardan topladıkları 200 milyon lira ile kayıplara karışan 3 kuyumcu emniyet ekipleri tarafından aranıyor. 

KUYUMCULARDAN BİRİ TESLİM OLDU

Adana'da polise teslim olan üç kuyumcudan Zülküf O.'nun, ''Ben kimseyi dolandırmadım. Ticaret yapıyorduk. İşlerimiz ters gitti. Hesapları tutan ve bizi bu hale getiren ağabeyim Zülfikar'dır. Yıllardır Diyarbakır'da kuyumcu esnafıyız. Bizi herkes tanır. Ben bu kadar yüklü meblağda bir dolandırıcılık suçunu işlemiş olsaydım, gidip polise teslim olmazdım" dediği öğrenildi. Kuyumcu, tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

ZÜLKÜF O. TUTUKLANDI

Zülküf O. çıkarıldığı mahkemece dolandırıcılıktan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.