Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet bünyesine yapılacak olan alımla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıl sonunda 9 bin 500 kişinin kadroya alınacağını duyuran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu kadronun 6 binini imam, 3 binini Kuran Kursu öğreticisi, 500'nü de müezzinlerin oluşturacağını açıkladı. İşte, Ali Erbaş'tan personel alımı hakkında açıklamalar
Toplam 9 bin 500 personel alımı için açıklama yapan Ali Erbaş, yıl sonuna kadar Diyanet İşleri Başkanlığı'na 9 bin 500 personel alınacağını açıkladı.
TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Erbaş, sınavın Aralık ayında yapılacağını söyledi:
"Din görevlisi alımı... Bu yılın sonuna doğru 9 bin 500 alacağız inşallah. Bunun 6 bini imam 3 bini Kuran kursu öğretmeni 500'ü de müezzin olacak. Bu yılın sonuna doğru bir sınavımız var, din hizmetlerinde seviye belirleme sınavı. İlahiyat fakültesi ya da imam hatiplerimizden, ön lisanstan, yeni mezun olmuş kardeşlerimizde de en azından bir fırsat tanıyalım diye o sınavımız Aralık ayında yapacağız. O sınavdan sonra alımlara başlayacağız inşallah."
DHBT SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
Bu yıl KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarının geçtiğimiz yıllara göre biraz daha geç gerçekleşecek olması nedeniyle DHBT sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvurusu 09 Ekim 2018'de başlayıp 17 Ekim 2018'de sona erecek. Sınavın sonuçları ise 04 Ocak 2019 tarihinde erişime açılacak.
DHBT SINAVINDA GEÇTİĞİMİZ YIL NELER SORULMUŞTU?
Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluştu ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak oldu. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:
a) İslam İnanç Esasları
İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterdi. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını
içeren sorulardan oluştu. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:
a) Tefsir
b) Fıkıh
c) Hadis
d) Akaid & Kelam
e) İslam Tarihi
f) Dinler ve Mezhepler Tarihi
g) Dini Hitabet