Berat Kandili hangi gün idrak edilecek?

Ramazan ayından önce son kandil tarihini Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Mübarek Şaban ayı içerisinde bulunan Berat Kandili'nden Müslümanlar Allah'tan bağışlanma ve merhamet dileyecek.

Berat Kandili ne zaman? sorusu vatandaşlar tarafında yoğun olarak araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde mübarek Miraç Kandili'ni kutlayan İslam alemi Berat Kandil tarihlerini merak ediyor. Af ve arınma anlamlarına gelen bu gecede Müslümanlar bol bol ibadet edecek. Berat Kandili hangi gün idrak edilecek? Diyanet kandil tarihini resmi hesabından duyurdu. Konu hakkında detaylı bilgi haberimizde.  

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler ve aylar takviminde kandil tarihini açıkladı. Mübarek Berat Kandili 7 Nisan 2020'de idrak edilecek. 

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.