Diş fırçasını banyoda muhafaza edenler dikkat! Yarar diye zarar olabilir

Diş fırçası kullanmak, ağız ve diş sağlığı bakımından oldukça önemli görülüyor. Bunun yanı sıra diş temizliğinin düzenli olarak yapılması da gerekiyor. Ayrıca ağız bakımı yapmaya yardımcı olan diş fırçasının hijyenik olması da son derece önemli oluyor. İşte detaylar…

Diş fırçaları genellikle banyoda, lavabo etrafında tutulabiliyor. Fakat bu durum sağlık açısından son derece tehlikeli olabiliyor. Diş sağlığı fazlaca önemli görülürken, hijyensiz diş fırçasıyla ağız temizliğinin yapılması pek iç açıcı olmuyor.

DİŞ FIRÇASI AĞIZ SAĞLIĞI İÇİN HİJYENİK OLMALI

Diş fırçasını banyoda, lavabo kenarlarında saklamamak ağız sağlığı için önemli görülüyor. Banyoda özellikle lavabo kenarlarında, dışarıdan gelindiğinde doğal olarak el yıkanıyor. Fakat el yıkandığı sırada diş fırçası lavaboya yakın bir yerde tutuluyorsa, bakterilerden etkilenme ihtimali oluşuyor. Bu da diş fırçasının hijyensiz bir ortamda bulunmasından kaynaklanmış oluyor.

BANYODA NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Diş fırçası, banyoda muhafaza edilirken lavabo kenarlarından uzak tutulmalı. Eğer sadece lavabo kenarları müsaitse, hijyenik olabilmesi için diş fırçasının bir kapta saklanması öneriliyor. Bu sayede iyi bir şekilde muhafaza olabilir. Üzerine su sıçrasa bile, bundan etkilenmeyebilir.

Bunun yanı sıra diş fırçasını kullanmadan önce iyice yıkayabilirsiniz. İyi bir muhafaza yöntemi ve kullanmadan önce yıkamak hijyen açısından daha sağlıklı olabilir. Özellikle banyoda saklanan fırçalar için bu yöntemle ilerlenmesi tavsiye edilir. Ek olarak belirtmek gerekir ki, banyoda kapalı dolaplar varsa o bölmelerde de muhafaza edilebilir. Fakat diğer ürünlerden de etkilenmemesi öneriliyor.