Diriliş Ertuğrul ilham oldu! Diziden etkilendi, Müslüman oldu

ABD'de yaşayan 60 yaşındaki kadın, tesadüfen izlediği Diriliş Ertuğrul dizisi sayesinde İslam ile tanıştı ve Müslüman oldu. Hatice, Bu dizi benim gözümü açtı ve İslam'ı tanıdım” dedi.

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan 60 yaşındaki kadın, tesadüfen internette rastladığı Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilendiğini belirterek, İslam'ı seçtiğini söyledi. "Hatice" adını alan kadın, Müslüman olma hikayesini şu sözlerle anlattı:

BU DİZİ GÖZÜMÜ AÇTI

"Dizi, hakkında hiçbir şey bilmediğim bir tarihten bahsediyordu. Allah, İslam, barış, adalet ve mazlumlara yardım hakkında duyduklarım çok ilgimi çekti ve beni diziye bağladı. En çok Ertuğrul, Turgut ve Selcan Hatun karakterlerini beğendim. Muhyiddin İbn-i Arabi karakterinin sözleri, bazen gözlerimin dolmasına neden oluyor. Tarihe olan merakım beni diziye bağladı. İyi ki seyretmişim, bu dizi benim gözümü açtı ve İslam'ı tanıdım."

TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYORUM

"Bu dizinin karşıma çıkması bir işaretti ve içimi bir huzur kaplamıştı. Araştırınca yaşadığım bölgede sadece küçük bir mescit olduğunu fark ettim. Oraya gittiğimde namaz kıldım ve ardından şehadet getirdim. İsmimi de Hatice (Khadija) olarak değiştirdim. Çevremdekiler beynimin yıkandığına inanıyor. İnsanlarla bu konuyu artık tartışmıyorum. İlk fırsatta Türkiye'ye gitmek, büyük camileri, müzeleri ve tarihi kişiliklerin türbelerini ziyaret etmek istiyorum."

Hatice, dedelerinin Amerika'ya Norveç'ten geldiğini, yakın zaman önce DNA testi yaptırdığını ve kökenlerinde biraz olsun Türk izi görmeyi umduğunu belirtti.