İmamoğlu yine bildiğimiz gibi: Mahkeme heyetine hakaretler savurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nun, lisans diplomasının sahte olduğu iddiasına ilişkin 8 yıl 9 aya kadar hapis talebiyle yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada diplomasının sahte olmadığını iddia eden İmamoğlu mahkeme heyetine hakaretler savurdu.

AKŞAM GAZETESİ

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, lisans diplomasının sahte olduğu iddiasıyla yargılandığı davada 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. 8 yıl 9 ay hapsi istenen İmamoğlu, İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşmada savunma yaptı.

6 TEMMUZ'A ERTELENDİ

Diplomasının sahte olmadığını ileri süren İmamoğlu, "Beni seçimlerde rakip gördükleri için buradayım. Ben çok gerçeğim. Benden her şeyi parçalasınız sahteci çıkmaz. Sahteci sizsiniz, ben gerçeğim. Atalarımın mezar taşlarından bugüne didik didik kazıdılar. Yazıklar olsun size. Siz ne yaparsanız yapın bu millet size tokat atacak" ifadelerini kullandı. Mahkeme, İstanbul 5'inci İdare Mahkemesine açılan diploma iptaline ilişkin davanın reddedilmesine ilişkin kararın kesinleşmesinin beklenmesine ve gerekçeli kararın istenmesine hükmederek bir sonraki celseyi 6 Temmuz'a erteledi.