Dima Aslan: İki Kültüre de Gönül Borcum Var

'Dado Style' markasıyla moda alanında yakaladığı başarıyı sosyal medyaya da taşıyan ünlü modacı ve influencer Dima Aslan, bu popülaritesini Türk-Arap kültürlerini tanıtmak için kullanıyor. Her iki kültüre de hakim olan Aslan, paylaşımları nedeniyle “Gönüllü kültür elçisi” olarak anılıyor

Dima Aslan, 2017 yılında kurduğu "Dado Style" markasıyla hazırladığı abiye ve gelinlik tasarımlarıyla moda dünyasının son dönemde en çok konuşulan isimlerinden biri. 1987 yılında Suriye'nin Şam kentinde doğan, ailesi Hataylı olan ve 2014 yılında Türkiye'ye yerleşen Aslan, her iki kültüre hakim olmanın avantajlarını işine de yansıtıyor. Üniversitede aldığı Moda ve Tasarım eğitimi ile ilk olarak bu alanda rüştünü ispatlayan Dima Aslan, sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyor. Tasarımlarında hem Türk hem Arap motiflerini kullanan Aslan, başarısıyla kısa sürede sanal alemde de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 771 bin takipçi sayısı ile son dönemin popüler influencer'ları arasına adını yazdıran Dima Aslan, popülaritesini Türk-Arap kültürleri arasında elçilik yaparak değerlendiriyor.

TÜRK YEMEKLERİNİ ARAPLARA ARAP YEMEKLERİNİ TÜRKLERE TANITIYOR

Modaya olduğu gibi yemeğe de tutkuyla bağlı olan Dima Aslan, Türk ve Arap mutfağı konusunda da uzman. Hobi olarak başladığı yemek konusunda yıllar içerisinde kendisini geliştiren ünlü modacı, çıktığı iş seyahatlerinde ve yaptığı sosyal medya paylaşımlarında Türk yemeklerini Araplara, Arap yemeklerini de Türklere tanıtıyor. Her iki kültüre ve dile de hakim olan Aslan, "Aynı coğrafyanın paydaşları olan Türkler ve Arapların kültürel anlamda birçok ortak yönü var. Benim şansım her iki kültürü de yaşama şansına sahip olmam. Hâl böyle olunca kendimi her iki kültüre karşı da sorumlu hissedip ne yapabilirim diye düşündüm. Sosyal medya sayesinde moda, yemek ve hayata dair yaptığım paylaşımlar her iki taraftan da büyük teveccüh gördü. Ben de ilgiye paralel olarak bu anlamda daha çok paylaşım yapmaya başladım. Ve paylaşımlarıma gelen talepleri de dikkate alarak edeceğim. Bu benim iki kültür insanına bir nevi gönül borcum" diyor.