Bebek yüzlü olarak bilinen Dilay Çetinçay basit bir kist ameliyatı için özel bir hastaneye gitti. Hastanede geçirdiği sağlık operasyonu sonrası fenalaşan Dilay Çetinçay’ın yeterli müdahale yapılmadığı için hayatını kaybettiği söyleniyor. Dilay Çetinçay'ın hayatını kaybettiği kist neden olur?
Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitiren 28 yaşındaki Dilay Çetinçay, Türkiye’nin ünlü bir firmasında ürün geliştirme bünyesinde çalışmaya başlamıştı. Kısa sürede dizi filmlerde de aranan yüz olmaya başladı. Genç kız, kadın hastalıklarıyla ilgili rahatsızlığını çözmek amacıyla internet aracılığı ile bulduğu Dr. A.K.’nın sahibi ve yöneticisi olduğu kliniğe başvurdu. Ameliyat bitince Çetinçay fenalaştı.
Bu esnada klinikte yeterli müdahale yapılma olasılığı olmaması üzerine Çetinçay, apar topar kliniğin karşısında bulunan bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kız kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Klinik sahibi Yardımcı Doçent Doktor A.K., ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Dilay Çetinçay’ın sosyal medyada bulunan hesaplarında arkadaşları, “Basit bir kist alma ameliyatı ölümle sonuçlandı bu işin sonuna kadar gidilmesi gerekir” şeklinde yorumlar yaparken Çetinçay’ın babası Emekli Emniyet Havacılık Daire Başkanı Mustafa Çetinçay ise, “Kızım basit bir kist ameliyatı olmak için Bakırköy’de bir kliniğe gitmiş.
Operasyondan sonra odaya aldıklarında şoka girmiş ve bir saat klinikte kendine getirmeye çalışmışlar. Etrafında bir sürü hastane var o kadar beklenmeden zamanında her hangi bir hastaneye kaldırılsa belki hayatta ve aramızda olacaktı” dedi. Acılı babanın başvurusu üzerine klinik ve doktor hakkında soruşturma başlatıldı.
DİLAY ÇETİNÇAY KİMDİR?
Dilay Çetinçay 1990 Adana doğumluKoç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu Dilay, Türkiye’nin ünlü bir firmasında ürün geliştirme bünyesinde çalışmaya başlamıştı.
KİST NEDİR?
Yumurtalık kistleri, yumurtalık dokusundan ortaya çıkan kistlerdir. İyi huylu veya kötü huylu olabilirler. Yumurta kisti, kadında her ay oluşan bir olgudur. Yumurta, kist içerisinde gelişir ve çatlar yumurta oluşur. Hasta gebe kalmazsa bu değerlendirilmez ve sonra hasta zaten adet olur. Bazen bu kistler kalır ve çatlamaz. Adet gecikmesine sebebiyet verebilir. Bunlar fonksiyonel kist olarak karşımıza çıkabilir. Bir de endometrioma dediğimiz çikolata kistleri vardır. Bunların içinde kan birikintisi olur ve hastalarda çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verir. Adetle geçmez hatta daha da büyüyebilir. Bazı kistler de kötü huylu olurlar. Yumurtalık kanseri dediğimiz bir durum oluşturur. Çeşitli sınıflandırmaları vardır. Ultrason ile tespit edilebilir. Yakın takip etmek ve hemen tedavi etmek gerekir. O yüzden her kistte mutlaka doktor kontrolü şarttır.