Dilan ve Engin Polat çiftiyle 10 yakını tutuklandı! Altınlı kahveden 8 zeytinli kahvaltıya

Lüks yaşamını her fırsatta gözler önüne seren; kahvesini bile altı tozuyla içen Dilan Polat'ın cezaevi menüsü belli oldu. Polat çiftine kahvaltıda 8 zeytin ve 1 dilim peynir verilecek; beğenmezlerse kantinden sadece soğuk sandviç yiyecekler.

HABER MERKEZİ

Peri masalını andıran lüks hayatıyla dikkatleri üzerine çeken Dilan ve Engin Polat çiftinin hikayesi cezaevinde bitti. Kara para aklama, yasadışı bahis ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla gözaltına alınan Polat çiftiyle birlikte 12 kişi tutuklandı; 6 zanlı adli kontrolle serbest kaldı. Gözaltında bulunan 6 kişinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

16 KİŞİLİK KOĞUŞTA 5 GÜN

38 koğuşun bulunduğu Silivri Marmara Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Dilan Polat ile kız kardeşi Sıla Doğu, 16 kişilik geçici koğuşta kalacaklar. Normal koğuşlara ancak beş günlük süre sonunda geçebilecek.

YEMEKTE ÇORBA VE MAKARNA

Polat çiftinin kahvaltı menüsü; sekiz zeytin, bir dilim beyaz peynir, beyaz ekmek ve çaydan oluşuyor. Kantini tercih ederlerse yiyebilecekleri tek şey ise soğuk sandviç olacak. Öğlen ve akşam yemeklerinde çorba, ana yemek, pilav ya da makarna ve meyve var. Her tutukluya günde 1.5 ekmek dağıtılıyor.

EVE GÖRÜNTÜLÜ ARAMA

Polat çifti, tutuklu bulundukları sürece çocuklarıyla görüntülü konuşabilecek. Bu görüşmeler de ücretli olacak. Görüşmeler akıllı telefon üzerinden değil, cezaevlerindeki bir sistem üzerinden yapılacak. Polat çiftinin çocuklarının anneleriyle görüntülü konuşabilmeleri için telefonlarına ACEP uygulamasının indirilmesi gerekiyor. Birinci derece yakınları dışında isimlerini verecekleri üç kişiyle de kapalı ve açık görüş günlerinde görüşebilecekler.

Fenerbahçe maçlarını stadyumdaki VIP locadan takip eden Engin Polat, artık maçları televizyondan izleyecek.

DURUŞMADA GÖRÜŞECEKLER

Dilan Polat ve Engin Polat, aynı cezaevi kampusu içerisinde olacak; ancak ikili birbirlerini sadece duruşma salonlarında görebilecekler.

HAFTADA EN FAZLA 1500 TL

Sosyal medya paylaşımında bir günde 700 bin lira harcadığını açıklayan Dilan Polat'ın cezaevinde harcayacağı para miktarı da belli. Polat çiftinin cezaevinde haftalık harcayacağı para bin 500 lirayı geçmeyecek. Geçen aya kadar 750 lira olan bu rakamın ekim ayı itibarıyla bin 500 liraya yükseltildiği öğrendi.

'DEPOCUYUM' DEDİ ŞİRKET SAHİBİ ÇIKTI

Tutuklanan sanıklardan Dilan Polat'ın kardeşi Can Doğu ifadesinde, "Depo görevlisiyim' dedi; ancak şirketlerden birinin sahibi çıktı. Doğu'nun 28 Eylül 2023'te 5 milyon sermayeyle kurulan Dipomed Kozmetik Medikal adlı şirketin sahibi olduğu belirlendi.