Dezenfektan nasıl kullanılır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs vakalarını Türkiye'de de etkili olmasından dolayı vatandaşlar virüse karşı tedbir almak istiyor. Uzmanlar Koronavirüs'e karşı su ve sabunun bulunmadığı ortamlarda dezenfektan kullanımını öneriyor.

Virüslere karşı kendimizi korumamız için sık sık ellerimizin yıkanması gerektiğinden bahsediliyor.  Su ve sabunu olmadığı yerde etkili olan alkol bazlı dezenfektanlar da Koronavirüs gibi hastalıklar için kullanılabiliyor. 

DEZENFEKTAN NASIL KULLANILIR?

Mikroorganizmalara karşı öldürücü etkisi bulunan çeşitli alkol türleri bulunuyor. En yaygın kullanılanlar ise etil alkol ve izopropil alkoldür. Alkollerin bakterilere, virüslere ve mantarlara karşı etkili olduğu söyleniyor. Ancak dirençli olan bakteri türleri üzerinde kalıcı bir etkisi bulunmamaktadır. Alkol miktarı hacmi %50'nin altında ise, mikroplar üzerindeki öldürücü etkisi de oranda düşüyor. En büyük etki ise mikrobun türüne göre, %60-%90 aralığında görülüyor. Corona virüs vaka sayısının artmasıyla birlikte temizlik önlemleri artırılmaya başlandı. Uzmanlara göre, gün içinde herhangi bir yere temas ettikten sonra elleri el dezenfektanı ile temizlemek gerekiyor. Uzmanlar virüslerin yayılmasını önlemek için günde en az beş altı kez el temizleme jelinin kullanılmasını öneriyor.