Devletin yetiştirdiği altın çocuklar

Çocuk Evleri'nde devlet şefkatiyle büyüyen çocuklar, yetenekleriyle de Türkiye'nin göğsünü kabartıyor. 19 yaşındaki ikiz kardeşler Cansel ve Aysel, halterde dünya şampiyonu oldu.

YELDA GÖKDAĞ

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocuk Evleri'nde büyüyen çocukların hayallerini desteklemeye devam ediyor. Bu evlerde büyüyen her bir çocuğun spor dalıyla ilgilenmesi için özel çaba harcanıyor. Bugüne kadar bakanlığa bağlı Çocuk Evleri'nde 10 farklı branşta 13 milli sporcu, 40 farklı branşta 2 bin 391 lisanslı sporcu, 41 farklı branşta toplam 2 bin 293 lisanssız sporcu çocuk yetiştirildi. Bu çocuklardan ikisi ise Türkiye'nin göğsünü kabarttı.

HEDEF ALTIN MADALYA

19 yaşındaki ikiz kardeşler Cansel ve Aysel, beden öğretmenlerinin yönlendirmesiyle başladıkları halterde, dünya şampiyonluklarının yanı sıra Türkiye şampiyonlukları ve Avrupa'da üçüncülük elde etti. Başarılarını, Gençler Dünya Şampiyonasında altın madalya alarak taçlandırmak istediklerini belirten Cansel ve Aysel kardeşler, "Beden eğitimi öğretmenimizin teşvikiyle başladık. Hedefimiz ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek, Olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonalarında madalya almak. Halter sporunu yapmak isteyen arkadaşlarımızın çok çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Bu spor, emek ister" dedi.

YETENEKLERE ÖZEL DESTEK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sportif ve sanatsal alanda yetenekli olduğu düşünülen koruma ve bakım altında bulunan çocukları, üniversite, federasyon ile kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle, en az bir spor dalına yönlendiriyor. Pandemi sürecinde de uygun koşullarda çocukların ilgi duydukları sportif veya sanatsal etkinliklere katılımları sağlanıyor.