Devlerin ana limanı Türkiye

Dünyanın en büyük kruvaziyer firmalarından MSC ile Costa, İstanbul ve Kuşadası'nı ana liman olarak belirledi.

ENDER TÜRKKAN

İstanbul Galataport ve Kuşadası'nda başlayıp bitecek turlar kapsamında Costa Fortuna ve MSC Divina adlı yolcu gemileri, İtalya, Türkiye ile Yunanistan'ın koylarını ve tarihi zenginliklerini keşfetme imkanı sunuyor.

İzmir ve Marmaris'e de demir atan gemilerin, sezon sonuna kadar gittiklere yerlere onlarca değişik ülkeden yaklaşık 200 bin kişiyi götürmesi bekleniyor. Marmaris Deniz Ticaret Odası'nın kurucu Hasan Mengi, "Turistler ülkemize onlarca milyon euro döviz bırakmış olacak" dedi.

Ana limanı Galataport olan 272 metre uzunluğundaki Costa Fortuna'da 17 güverte, 7 restoran ve çok sayıda sosyal alan yer alıyor.

18 güverteli MSC Divina içerisinde, Kuşadası'nı ana liman olarak belirledi. Gemide efsanevi İtalyan aktris Sophia Loren'e ithaf edilen özel bir suit de bulunuyor.