Denizli Kurban Bayramı namazı saati 2020! Diyanet Denizli bayram namazı saat kaçta kılınacak?

31 Temmuz Cuma sabahı kılınacak Kurban Bayramı namazı ile müminlerin uzun süren hasreti son bulacak. Denizli Kurban Bayramı namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. Koronavirüs nedeniyle gerekli önlemler alınarak kılınacak namaz güneş doğduktan yaklaşık 45 dakika sonra idrak edilecek. Diyanet tarafından yayınlanan Denizli bayram namazı saati vakti 2020 sizlerle...

Deniz bayram namazı saati Kurban Bayramı namazını kılmak isteyen kişileri yakından ilgilendiriyor. Ramazan Bayramı'nda koronavirüs sebebiyle kılınmayan bayram namazı 31 Temmuz Cuma sabahı gerekli önlemler alınarak kılınacak. İslam alemi tarafından büyük önem taşıyan Kurban Bayramı'nda Allah için kurbanlar kesilecek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Peki, Denizli Kurban Bayramı namazı 2020 saat kaçta?  

DENİZLİ BAYRAM NAMAZI 2020 SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı bayram namazı vakitlerini yayınlandı. 31 Temmuz Cuma sabahı kılınacak Kurban Bayramı namazı vakti Denizli için 06.38 olarak açıklandı.

DİĞER İLLERİN BAYRAM NAMAZI SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA AYET VE HADİSLER

“Haccı ve umreyi Allah için tam yapın. Eğer (bunlardan) alıkonursanız kolayınıza gelen kurbanı gönderin. Kurban, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. Sizden her kim hasta olursa yahut başından bir rahatsızlığı varsa, oruç veya sadaka veya kurban olmak üzere fidye gerekir. (Hac yolculuğu için) emin olduğunuz vakit kim hac günlerine kadar umre ile faydalanmak isterse, kolayına gelen bir kurban kesmek gerekir. Kurban kesmeyen kimse hac günlerinde üç, memleketine döndüğü zaman yedi olmak üzere oruç tutar ki, hepsi tam on gündür. Bu söylenenler, ailesi Mescid-i Haram civarında oturmayanlar içindir. Allah’tan korkun. Biliniz ki Allah’ın vereceği ceza ağırdır.” (Bakara 2/196)

Âişe (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun.” (İbn Mâce, Edahî: 3)

“Onlara, Adem’in iki oğlunun haberini gerçek olarak anlat: Hani birer kurban takdim etmişlerdi de birisinden kabul edilmiş, diğerinden ise kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen kardeş, kıskançlık yüzünden), ‘And olsun seni öldüreceğim.’ dedi. Diğeri de ‘Allah ancak takva sahiplerinden kabul eder.’ dedi…” (Mâide 5/27)

Enes b. Mâlik (r.a.)’ten rivayet edildiğine göre: “Resulullah (s.a.v.) boynuzlu, alaca renkli iki koçu kendi eliyle keserek kurban etti. Besmele çekti, tekbir aldı ve keserken ayağını koçların sağ yanı üzerine koydu.” (Buhârî, Edâhî: 7; Müslim, Edahî: 3)

“De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir.” (En’ âm 6/162)