MasterChef'te final turu tüm hızıyla devam ediyor. Yarışmanın bu akşam yayınlanan bölümünde yarışmacılardan Deniz tarağı ile ilgili bir şey pişirmeleri istendi. Derin sularda uzun yıllar boyunca yaşayan deniz tarağı hayvanı, yüksek besleyicilik özelliğinin yanı sıra farklı nedenlerle de oldukça ilginç bir deniz kabuklusudur. Peki, Deniz tarağı nedir, nasıl pişirilir?
Derin sularda uzun yıllar boyunca yaşayan deniz tarağı hayvanı, yüksek besleyicilik özelliğinin yanı sıra farklı nedenlerle de oldukça ilginç bir deniz kabuklusudur. Dalgıçların denizin dibinden elle toplayarak filelere aldığı deniz tarakları, denizin sığ yerlerinde yoğunlukla bulunur.
Genelde ocak ve mart ayları arasında avlanan deniz tarakları için diğer aylar yumurtlama dönemi olarak bilinir. Kabuğunun içerisinde yumurtlamasıyla yumurtaları olan deniz canlısının bu dönemde avlanması yasaklanmıştır. Yağ ve şeker oranı düşük olan deniz tarağının protein miktarı yüksek çıkarken oldukça sağlıklı bir deniz ürünü olduğunu da her zaman kanıtlar.
Deniz tarağı tarifi çok farklı yöntemlerle olsa da genellikle çiğ veya az pişirilerek yenmesi tavsiye edilen bir üründür. Kabuklu diğer deniz canlıların gibi mutlaka bir ön işleme tabi olan deniz tarakları midye ve ıstakoz gibi haşlanma aşamasından geçmesiyle lezzetlenen bir deniz mahsulüdür.
Deniz taraklarını şık misafir sofralarınızda görmek veya farklı tatlar denemek istiyorsanız pişirmek için öncelikle soğuk suda yıkayarak ve iyice süzdürerek ardından da tuz ve taze karabiber serperek tatlandırın.
Bir tavada da tereyağını iyice ısıtarak deniz taraklarını tavaya nazikçe dizerek her iki tarafını hafif kızartın. Deniz taraklarını kızarttıktan sonra servis tabağına alarak kızartma yaptığınız tavaya ince ince doğranan sarımsakları ve maydanozları ekleyin ve tereyağını da ekleyerek soteleyin. Hazırladığınız bu karışımı daha sonra deniz taraklarının üzerine dökerek servis ederek tüketebilirsiniz.