Delta varyantı neden hızla yayılıyor? Delta varyantı belirtileri neler?

Delta virüsü belirtileri yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. Varyantın hızlı yayılmasının sebebi uzmanlar tarafından açıklandı. İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan virüs kısa sür içinde Türkiye'de de görülmeye başlandı. Peki, Delta varyantı neden hızla yayılıyor? Delta varyantı belirtileri neler?

Delta virüsü gündemde önemini korurken vatandaşlar belirtileri de öğrenmek istiyor. Hindistan'da görülen virüs daha sonra dünyaya yayıldı. Birçok kişi de gözlenen varyanta dair detaylar yakından takip ediliyor. Peki, Delta varyantı neden hızla yayılıyor? Delta varyantı belirtileri neler? İşte merak edilen tüm detaylar...

DELTA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?

İlk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantında hastaların olağandışı semptomlar görüldüğü kaydedildi. Delta varyantının daha bulaşıcı olduğunu belirten uzmanlar, Covid hastalarında işitme bozukluğu, şiddetli mide rahatsızlıkları ve kangrene yol açan kan pıhtılarının görüldüğünü söyledi.

Tipik olarak Covid hastalarında görülmeyen bu belirtiler, Hindistan'daki doktorlar tarafından Delta varyantıyla ilişkilendirildi. İngiltere ve İskoçya'dan gelen çalışmalar, şu anda orada da baskın olan Delta varyantın hastaneye yatış riskini artırdığını gösterdi.

Delta varyantının daha önceki baskın varyant olan Alfa (Kent) varyantından yaklaşık yüzde 60 daha bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor.

DELTA VARYANTI NEDEN HIZLA YAYILIYOR?

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, araştırma kapsamında 63 Delta hastası ve 62 Kovid-19 hastası incelendi. Delta'nın hızlı yayılmasının nedeninin vücutta kendisini daha hızlı kopyalaması olduğu belirlendi.

Aynı habere göre, Delta ile efekte olanlardaki kopya sayısının orijinal koronavirüse yakalananlara oranla 1000 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Ayrıca varyantın orijinal virüsten 2 ila 3 kat daha hızlı yayıldığı da tespit edildi.

Bilim insanları bu çalışma ile Delta'nın bir gizeminin daha çözüldüğünün altını çizdi. Uzmanlar bu sayede varyant ile daha iyi mücadele edecek tedavi yollarının belirlenmesinin önünün açıldığı yorumunda bulundu.