Dayısı da çiftte cinayetten yargılanıyor

ABD’de alışveriş merkezinde 5 kişiyi öldüren Adanalı Arcan Çetin’in dayısının da çifte cinayetten yargılandığı ortaya çıktı. 38 yaşındaki İsrafil Çetin’in, geçtiğimiz yıl Antalya’nın Alanya ilçesinde iki kişinin öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla yargılandığı öğrenildi.

1

SONER KAN - ADANA

ABD’de bir alışveriş merkezinde terör estirip, 5 kişiyi öldüren 20 yaşındaki Arcan Çetin ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Çetin’in 38 yaşındaki dayısı İsrafil Çetin’in de geçtiğimiz yıl Antalya’nın Alanya ilçesinde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya karıştığı ortaya çıktı. 

 
ÇİFTE CİNAYETE KARIŞTI

ABD’nin başkenti Washington’a bağlı Burlington kentindeki bir alışveriş merkezine yönelik silahlı saldırıda bulunan ve 5 kişinin ölümüne neden olan Arcan Çetin ile ilgili olarak yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Çetin’in, Türkiye’de yaşayan öz dayısı İsrafil Çetin’in, 23 Ocak 2015 tarihinde Antalya’nın Alanya ilçesinde Murat Tabuk (31) ve Murat Yavuz’un (22) otomobilin içerisinde öldürülmesi olayına karıştığı bilgisine ulaşıldı.

 
ÖNCE CEZAEVİ SONRA TAHLİYE

Söz konusu olayın ardından jandarmanın düzenlediği operasyonda 3 kişiyle birlikte yakalanan Çetin, 28 Ocak 2015 tarihinde de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çifte cinayetten yargılandığı davada daha sonra görülen duruşmalarda ‘adli kontrol’ uygulanan İsrafil Çetin’in, ‘ev hapsi cezası’ verilerek, cezaevinden tahliye edildiği öne sürüldü. Davanın da sürdüğü bildirildi.