‘Dayakçı öğretmen’e 4.5 yıl hapis istemi

Adana’da henüz 2.5 yaşındaki Dilda Ece Subaşı’nın, özel bir kreşte 20 yaşındaki öğretmeni Mehtap İ. tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili olarak flaş bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda küçük çocuğu dövdüğü öne sürülen öğretmen hakkında 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Aynı zamanda avukat olan anne Nazan Akça Subaşı, “Bunu yapan kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Cezalandırılsın ki, başka çocuk ve ailelerin canı yanmasın” dedi.

SONER KAN - ADANA

Adana’da 20 yaşındaki Mehtap İ., öğretmenlik yaptığı özel kreşte henüz 2.5 yaşında olan Dilda Ece Subaşı’nı dövdüğü suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hakkında 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kızının yaşadığı olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu anlatan ve aynı zamanda da avukat olan anne Nazan Akça Subaşı, “Bunu yapan kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Cezalandırılsın ki, başka çocuk ve ailelerin canı yanmasın” dedi.

TIRNAK VE DARP İZLERİ

Olay, 25 Ocak’ta merkez ilçe Seyhan’da özel bir kreşte meydana geldi. Nazan Akça ve İbrahim Subaşı çifti, kızları Dilda Ece’yi sabah saatlerinde kreşe götürüp, öğretmenleri Mehtap İ.’ye teslim etti. Hesap uzmanı olan baba Subaşı, akşam iş çıkışı kızını alıp, çocuğun üzerini değiştirirken, sırtında tırnak ve darp izlerini fark etti. Küçük kız, ailesi tarafından hastaneye götürüldü.

DOKTORLAR ‘DARP’ DEDİ

Burada da yapılan muayene sonucu doktorlar, Dilda Ece için; ‘yaşamsal tehlike oluşturmaksızın, basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde yaralandığı’ yönünde darp raporu verdi. Aile, söz konusu raporla birlikte konuyu yargıya taşıyıp, öğretmen Mehtap İ. için Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlatırken, küçük çocuğun da psikolog eşliğinde ifadesi alındı.

4.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Küçük kızın, sırtındaki yaraları öğretmeninin yaptığını söylemesi üzerine ‘şüpheli’ olarak ifadesi alınan Mehtap İ. ise, iddiaları yalanladı ve çocuğu dövmediğini söyledi. Mehtap İ., serbest bırakılırken, olayla ilgili olarak soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianame de Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Öğretmen Mehtap İ. hakkında da ‘kasten yaralama’ suçundan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ELLE DARP EDİP YARALADI

Söz konusu davanın iddianamesinde de; “Şüphelinin, mağdurun tuvaletini yaptırırken, küçük çocuğun huysuzluk yapması nedeniyle onu elle darp ederek yaraladığı” yönündeki yorumlara da yer verildi. Davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıkan Mehtap İ., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi, beraatını istedi. Dava, ileri bir tarihe ertelenirken, anne Nazan Akça Subaşı ise, gelişmeleri değerlendirdi.

BAŞKA ÇOCUKLARIN CANI YANMASIN

Kızının yaşadığı olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve kreşe gidemediğini anlatan anne Subaşı, “Öğretmen, kızımı lavaboya götürmüş. Burada herhangi bir güvenlik kamerası da yok. Bir sinir anında kızımı tırnaklayıp darp etmiş. Adli rapor aldık ve ardından da konuyu yargıya taşıdık. Bunu yapan kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Cezalandırılsın ki, başka çocuk ve ailelerin cana yanmasın. Ergen yaştaki kişilerin, kreşlerde sinirlerini hakim olamayıp da çocuklarımıza bunları yapmasın” dedi.