Daltonların kurşununa 8 yıl istendi

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın dükkanına saldırıya ilişkin soruşturmada Engin Polat, Dilan Polat ve Sezgin Polat dahil 8 şüpheliye 8 yıla kadar hapis istendi. Güzellik merkezine silahlı saldırının failinin “Daltonlar Çetesi” olduğu belirtildi, Engin Polat'ın saldırıdan birkaç gün önce çete ile irtibat kurduğu iddianamede yer aldı.

İstanbul Bahçeşehir'de sosyal medya fenomeni Banu Parlak'a ait bir güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında azmettirici oldukları iddia edilen Engin Polat, eşi Dilan Polat ve babası Sezgin Polat dahil 8 şüpheli için "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "Mala zarar verme" suçlarından 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

DALTONLAR İLE İRTİBATLI

İddianamede, Dilan Polat'ın sosyal medyadan yayınladığı bir videoda Parlak'a tehdit mesajı gönderdiğine yer verildi. Bu mesajdan kısa bir süre sonra Sezgin, Engin ve Dilan Polat'ın ortak kararıyla, Engin Polat, Banu Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan ülkesindeki bağlantılarıyla kamuoyunda "Daltonlar çetesi" olarak bilinen suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile irtibat kurduğu kaydedildi. Beratcan ve Batın Can'ın, Daltonlar grubuna ait hücre evinde eyleme hazır, talimat beklemekte olan şüpheliler Batuhan İnci, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve İsmail Emre Arifoğlu'na eylem talimatı verdiği anlatıldı. Aldıkları talimat doğrultusunda 1 Ekim'de gece saatlerinde Parlak'a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi. İşyerinde saldırı sebebiyle 45 bin TL kadar maddi hasar olduğu anlatıldı. Banu Parlak "Polat ailesinden beni öldürtmek istedikleri için şikayetçiyim" dedi. Banu Parla ise iddiaları reddederek tehdit videosunun hedefinin Parlak değil, Seyhan Soylu, Feyza Altun ve Cüneyt Özdemir olduğunu söyledi.

Engin Polat ve Dilan Polat ile Sezgin Polat, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlen- mesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.