Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta konuşacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yasak açıklaması ne zaman?

Koronavirüsle mücadelede yeni kararların alınacağı kabine toplantısı bugün yapılacak. Kritik toplantıda birçok konunun görüşülmesi beklenirken, sokağa çıkma kısıtlaması saatinin esnetilmesi ve pazar günü yasağının kaldırılması öncelikli gündem maddelerinden. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yasak açıklaması ne zaman? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte merak edilenler...

Tüm Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren kabine toplantısı bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Kritik toplantıda yeni normalleşme adımlarının nasıl atılacağı gündemde olacak. Alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? İşte tüm detaylar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YASAK AÇIKLAMASI NE ZAMAN?

Kabine Toplantısı bugün saat 15.00 itibariyle başlayacak. Toplantı sonuçları ise 19.00 itibariyle kamuoyuna duyurulacak.

SAATLERE ESNEME GETİLECEK Mİ?

1 Haziran'da yürürlüğe giren kademeli normalleşme ile hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00'den sonra uygulanması, pazar günlerinin ise tamamen kısıtlama kapsamına alınması kararlaştırılmıştı. Beştepe'de bugün yapılacak kabinede vaka sayılarındaki düşüş ve aşılama çalışmalarındaki artışa bağlı olarak pazar günü uygulanan kısıtlamaların cumartesine benzer şekilde esnetilmesi seçeneği tartışılacak.

Toplantıda hafta içi saat 22.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik saatlerin ötelenmesi de ele alınacak başlıklar arasında.

AÇIK ALANDA MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILACAK MI?

Toplantıda aşılamanın 30 yaşa kadar inmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte açık alanlarda maske zorunluluğunun mesafe kuralına uymak şartıyla kaldırılması da konuşulacak.

Bu kapsamda vaka sayılarındaki düşüşe paralel olarak önümüzdeki dönemde AVM'lerin yanı sıra dolmuş, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında ve hastanelerde maske takılma zorunluluğunun devam etmesi ancak park, bahçe, meydan gibi açık alanlarda maske kuralının esnetilmesi öngörülüyor.

Nişan ve kına törenleri serbest mi? Nişanlar ve kına geceleri yapılacak mı?

Hamamlar açıldı mı, ne zaman açılacak? Kapalı yüzme havuzları açık mı, kapalı mı?

Kafe ve restoranlar saat kaça kadar açık olacak? Kafe ve restoranların saatleri değişti mi?