Cuma namazı kılınışı anlatımı...

Cuma namazı kılınışı mübarek Cuma gününde namaza gitmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. İşte anlatımı...

İslam ve Müslüman alemi tarafından kabul edilen haftanın en güzel ve mübarek günü şüphesiz Cuma günüdür. Cemaatin toplanıp bir araya geldiği, birlikte ibadet edip dua okuduğu bu mübarek gün Allah’a yakınlaşmak için de güzel bir vesiledir. İşte Cuma namazı kılınışı…

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı, Cuma günü camide cemaatle kılınır. Cuma namazında 4 rekât ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.