Cuma ibadetleri nelerdir?

Rahmet ve bereketin yağdığı Cuma gününde ibadet etmek isteyen kişiler bu anlamlı günden en güzel şekilde faydalanmak istiyor.

Müslüman alemi tarafından kutsal kabul edilen Cuma günü rahmet ve bereket kapıları sonuna kadar açılır.

CUMA GÜNÜ OKUNACAK ESMALAR VE ZİKİRLER

Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa "Ya Allah, Ya Hu" diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir.

Cuma namazından sonra yüz defa "Ya Rahman" diyenler unutkanlıktan ve gafletten kurtuldukları gibi kalpleri de nurlanır.

İmam-ı Gazali'ye göre, Cuma günü bin kere Ya Allah diye okuyanlar evliyalar sınıfına katılırlar.

Cuma günleri Kur’ân-ı Kerîm Okumanın Fazîleti

Cuma günleri Kur’ân tilâvetine ağırlık vermek yüksek mükâfata mebni bir iştir. İmam Nevevî (Rahimehullâh), Cuma günleri Kur’ân-ı Kerîm okumanın diğer günlere nazaran daha fazîletli olduğunu belirtmiştir. Haftada bir hatim yapmayı âdet edinmiş olan Hazreti Osman (Radıyallâhu Anh)ın da hatmine Cuma gecesi başlayıp perşembeyi cumaya bağlayan gece tamamladığı nakledilmiştir. [1] Yâsîn-i Şerîf, Sûre-i Kehf ve Sûre-i Duhân’ı Cuma günü okuma hakkında hususî fazîletler vârid olmuştur.

Kehf Sûresi’ni Okumanın Fazîleti

Kehf Sûresi’ni okumanın fazîleti çok büyüktür. Sahâbe-i Kirâm’dan Üseyd ibni Hudayr (Radıyallâhu Anh) Kehf Sûresi’ni okumuştu. Evinde de bir atı vardı. Bu sırada at ürkmeğe, deprenmeğe başladı. Bunun üzerine Üseyd (Radıyallâhu Anh): “Yâ Râb! Sen âfetten emin kıl.” diye duâ etti. Hemen onu duman gibi bir şey yahut bir bulut kapladı. Sonra Üseyd (Radıyallâhu Anh) bu olayı Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e anlattı. Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem): “Oku ey kişi. Çünkü o bulut gibi görünen şey Sekine’dir. Kur’ân dinlemek için yahut Kur’ân’ı yüceltmek için inmiştir.” buyurdu.