Covid olanlar aşı oluyor mu? Covid-19 olanlar ne zaman aşı olacak?

Covid olan vatandaşlar aşı olacakları tarihi merakla bekliyor. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri ile aşılama çalışmaları dört grup halinde yapılıyor. Birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 34 milyon 618 bin 154'e ulaştı. Peki, Covid olanlar aşı oluyor mu? Covid-19 olanlar ne zaman aşı olacak?

Covid olanlar kişiler ne zaman aşı olacaklarına dair sorulara yanıt bulmak istiyor. Yeni tip salgın sonrası ülkemizde aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca işçi ve memurlarında Covid aşısı olabileceğini aktardı. Peki, Covid olanlar aşı oluyor mu? Covid-19 olanlar ne zaman aşı olacak?

COVİD OLANLAR AŞI OLUYOR MU?

Sağlık Bakanlığı konuya yönelik resmi internet sitesinde şu açıklamayı yaptı; "COVID-19 geçirmiş kişilerde koruyuculuk bir müddet daha devam etmektedir. COVID-19 geçirmiş sağlık çalışanlarına, virüse maruz kalma oranı en yüksek grup oldukları için hastalığı geçirdikten 1 ay sonra; COVID-19 geçirmiş diğer risk gruplarına ise hastalığı geçirdikten 6 ay sonra aşı uygulanabilecektir."

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra "Hastane randevusu al" seçeneği üzerinden "Genel Arama" ardından "Covid-19 aşı" seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ?

Belirlenen tarihte aşı randevusuna gidemeyecek olan vatandaşlar aşı randevusunu MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden iptal etme şansı var