Çöplükte Bitcoin avı

İrlandalı James Howells, 8 bin Bitcoin'i sakladığı harici diski 11 yıl önce çöpe attı. Belediye izin vermediği için çöplükte arama yapamayan talihsiz adam, özel ekip kurdu.

KIZ ARKADAŞI YANLIŞLIKLA ATMIŞ

İrlanda'da yaşayan James Howells (38), 10 yıl önce içinde 8 bin Bitcoin olan harici diski yanlışlıkla çöpe attı. Şu anki değeriyle yaklaşık 500 milyon euro (yaklaşık 17.5 milyar TL) olan Bitcoin'lerine ulaşmak isteyen Howells İngiliz basınına yaptığı açıklamada, 2009'dan beri Bitcoin biriktirdiğini belirterek, "Birikimimi çekmecemdeki harici bellekte sakladım. Fakat 2013'te kız arkadaşım harici belleği yanlışlıkla çöpe attı. Diskin çöp toplama tesisinde olduğunu düşünüyorum ve sadece şans istiyorum" dedi.

KURDUĞU ARAMA EKİBİNE PAY VERECEK

Galler'deki yetkililerle yasal bir süreç içerisinde olan ve çöp toplama tesisini incelemek istediğini söyleyen Howells, olumsuz yanıt aldığını söyledi. Howells, kendisine kurduğunu arama ekibinde avukatlar, veri kurtarma mühendisleri ve fon yöneticileri olduğunu; eğer Bitcoinler bulunursa onların da pay alacaklarını söyledi. Galler'in Newport kentindeki yetkililer, "Bu veri taşıyıcısının gerçekten çöplüğümüzde olduğuna dair bir garanti yok. Çöp sahasında yapılacak kazı çevreye zarar verir" dedi.