Çocukları kandırıp taciz etmiş... Canavar öldü!

Kolombiya'da 190'dan fazla çocuğu öldürdüğünü itiraf eden Canavar lakaplı Garavito, tedavi gördüğü hastanede öldü. 835 yıl hapis cezasına çarptırılan Garavito'nun ölüm nedeni açıklanmadı.

Kolombiya'da 1990 yıllarında 190'dan fazla çocuğu öldüren seri katil Luis Alfredo Garavito, perşembe günü hastanede öldü. Hapishane yetkilileri, 'Canavar' lakaplı 66 yaşındaki Garavito'nun kuzey Kolombiya'daki Valledupar'daki bir hastanede öldüğünü ve burada tutuklu kaldığını söyledi. 835 yıl hapis cezasına çarptırılan katilin ölüm nedeni açıklanmadı. Garavito, Nisan 1999'da tecavüz girişimi suçlamasıyla tutuklandı, ancak bir soruşturma hakimi ona 1994'ten itibaren Kolombiya'nın 59 kasabasında cesetleri bulunan 114 çocuğun katili olup olmadığını sorduğunda, Garavito suçları kabul etti ve affedilmesi için yalvardı. Daha sonra 190'dan fazla cinayeti itiraf etti.

KANDIRIP TACİZ ETMİŞ

Çoğunluğu düşük gelirli ailelerden gelen 8 ila 16 yaş arası çocukları öldürdüğünü itiraf eden seri katil, bu çocukları evsiz veya sokak satıcısı gibi davranarak kaçırıp taciz ettiğini söyledi. Aynı yıl, Garavito bir duruşmada kurbanların ailelerinden özür dileyerek, "Yaptığım her şey için af dilemek istiyorum ve itiraf edeceğim. Evet, onları öldürdüm, sadece onları değil, başkalarını da öldürdüm" dedi.

Ekim 1998'de Luis Alfredo Garavito tarafından Pereira'da öldürülen bazı çocukların iskeletleri toplanmıştı.