Çocuk yaşta tecavüze uğradı

Adana’da polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 18 yaşındaki Elif Ş.’nin ifadesi kan dondurdu.

1

SONER KAN / ADANA 

Adana’da 18 yaşındaki Elif Ş., polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde 3 yıl önce Ozan Ş.’nin kendisine uyuşturucu verip tecavüz ettiğini, sonrasında şiddete maruz kalıp erkeklere pazarlandığını anlattı. Genç kız, kendisini fuhşa zorladığını öne sürdüğü Ozan Ş. ve arkadaşı Akıncan C.’nin elinden de polisin tesadüfen yaptığı kimlik kontrolü sonucu kurtulduğunu söyledi. Bu iddialar üzerine her iki zanlı da gözaltına alındı. İftiraya uğradıklarını söyleyen şahıslara adli kontrol uygulandı.
 
SAVCILIKTAN İZİN ALINDI
Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Mücahitler Bulvarı’nda meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, söz konusu bulvar üzerindeki bir evde fuhuş yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Savcılıktan aldığı izinle ‘müşteri’ kılığına giren polis, fuhuş yapan kadınlara ulaşıp, onlarla iki kadın için 300 TL’ye anlaşıp, kendilerine verilen adrese gitti.
 
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Ekipler, daha önceden seri numaraları alınan parayı, evde bulunan Elif Ş. ile 25 yaşındaki Nazlı B.’ye verdi. Nazlı B. de paranın 100 TL’sini Serpil M.’ye evi kullanma karşılığında verdi. Bunun üzerine ekiptekiler, kimliklerini çıkartıp polis olduğunu söyleyerek, 3 kadını da gözaltına aldı. Elif Ş.’nin emniyetteki sorgusu ise adeta kan dondurdu. 3 yıl önce 22 yaşındaki Ozan Ş.’nin kendisini kandırıp, uyuşturucu verdiğini anlatan genç kız, şunları söyledi:
 
BANA TECAVÜZ ETTİ
“Ozan, bana uyuşturucu verip tecavüz etti. Sonra da beni dövüp, şiddet uygulayarak erkeklere pazarladı. Kazandığı paradan da bana hiç vermedi. Arkadaşı Akıncan C.'de ona yardım etti. Daha sonra bir polisin kimlik kontrolü yapması sonrası yurttan kaçtığım ve yaşımın küçük olduğu ortaya çıkınca beni yurda teslim ettiler. Ben bunların elinden böyle kurtuldum.” Elif Ş.’nin söz konusu iddiaları üzerine Ozan Ş. ile arkadaşı Akıncan C. gözaltına alındı.
 
BİZE İFTİRA ATIYORLAR
Emniyetteki ifadesinde; Nazlı B. ile daha önce resmi nikah olmadan evlendiklerini anlatan Ozan Ş., bu evliliğinden bir çocukları olduğunu, ancak daha sonra anlaşamayarak boşandıklarını, bu nedenle de iftiraya uğradığını söyledi. Akıncan C. de, olayla herhangi bir alakası olmadığını ve iftara atıldığını savundu. Ev sahibi Serpil M. ise, Nazlı B.’yi daha önce tanıdığını, ameliyat olduğunu ve gidecek yeri olmadığı için evine aldığını dile getirdi.
 
SERBEST BIRAKILDILAR
Polis, emniyetteki sorguları tamamlanan Nazlı B. ve Elif Ş.'yi ifadesinin ardından, savcılık talimatıyla serbest bıraktı. Gözaltındaki diğer zanlılar Ozan Ş. ve Akıncan C. de haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte önce Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da adliyeye sevk edildi. Her iki şahıs da çıkartıldıkları nöbetçi mahkemede ‘adli kontrol şartı’ ile serbest bırakıldı.