‘Çocuk katilleri’ adliyede

Adana’da annesine dondurma almak için evden çıkan 10 yaşındaki Yusuf Atmaca’nın ölümün, biri çocuk 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişinin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilirken, küçük çocuğun ölümüne neden olan silahı da 26 yaşındaki Murat C.’nin kullandığı ortaya çıktı.

SONER KAN - ADANA

Adana’da aralarında husumet olan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada; annesine dondurma almak için evden çıkan 10 yaşındaki Yusuf Atmaca’nın ölümü, biri çocuk 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın zanlıları hakim karşısına çıktı. Küçük çocuğun ölümüne neden olan silahı kullandığı öne sürülen 26 yaşındaki Murat C.’nin de aralarında bulunduğu 7 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

KANLI HESAPLAŞMA

Olay, 19 Nisan’da merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Özgür Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; 16 Nisan’da gerçekleştirilen referandumda karşı karşıya gelen Can ve Bülbül aileleri, kavgaya tutuştu. Araya giren polis, olayların daha fazla büyümesini önleyip, iki aileyi dağıttı. Taraflar, bu olaydan tam 3 gün sonra bu kez yine aynı mahalledeki Kadife Caddesi’nde karşı karşıya geldi. Sözlü tartışma kısa sürede büyüyüp, tekme ve tokatlı kavgaya dönüştü.

KÜÇÜK BİR ÇOCUK ÖLDÜ

Her iki grup da birbirlerine pompalı tüfek ve silah doğrulttu. Çıkan silahlı çatışmada 10 yaşındaki Yusuf Atmaca ve 11 yaşındaki A.C.Ö. ile birlikte Cevdet K. (51), Sami E. (49), Eyüp D. (29) ve Abuzer D. (37) yaralandı. Durumu ağır olan küçük çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin de bulunduğu ve hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

SORGULARI TAMAMLANDI

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan; Sabri B. (67), Emre B. (51), Ahmet B. (43), Ensari C. (48), Mehmet B. (34), Murat C. (26) ve Mustafa B.’nin (19) emniyetteki sorguları tamamlandı. Polis, olayda kullanılan pompalı tüfek ve tabancalara da el koyarken, küçük çocuğun ölümüne neden olan silahı da Murat C.’nin kullandığı öne sürüldü. Zanlılar, Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

HAYATI DRAMLARLA DOLU

Öte yandan, silahlı kavgada hayatını kaybeden 10 yaşındaki Yusuf Atmaca’nın hayatı ise, tam bir dram çıktı. Buruk Mezarlığı’nda toprağa verilen küçük çocuğun, olay günü annesine dondurma almak için evden çıktığı ve yolda yürürken kurşunların hedefi olduğu öğrenildi. Atmaca’nın, yaklaşık 5 yıl önce kendisiyle aynı yaşta olan ablası Emine Atmaca’nın bir otomobilin çarpması sonucu öldüğü, 10 yıl önce de babasının çalıştığı işyerinde elektrik akımına kapılıp, yaralandığı ve akli dengesini kaybettiği bilgisine ulaşıldı.