Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve bisküvi ekmeği nasıl yapılır? Çıtır tavuk ve bisküvi ekmeği tarifi!

Çıtır tavuk ve bisküvi ekmeği tarifi, günün yemeği seçildi. Gelinler, haftanın üçüncü gününde marifetlerini ortaya koyarak çeyrek altın için yarışacak. Çıtır tavuk ve bisküvi ekmeği tarifini belirtilen süreler içinde yapan yarışmacılar kıyasıya mücadele veriyor. Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve bisküvi ekmeği nasıl yapılır?

Çıtır tavuk ve bisküvi ekmeği tarifi, gelinlere verildi. Ekran başında bulunan ve tarifi kaçıran vatandaşlar yemeğe yönelik aramalar yapıyor. Ekranların sevilen yarışma programında her gün farklı bir tarif ekrana geliyor Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve bisküvi ekmeği nasıl yapılır? Çıtır tavuk ve bisküvi ekmeği tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz. 

ÇITIR TAVUK MALZEMELERI

  1. 500 gram kemikli tavuk parçaları (küçük baget, kanat veya kalça kullanabilirsiniz. )
  2. 1 şişe soda
  3. 5 yemek kaşığı un
  4. 4 adet yumurta
  5. 3 su bardağı kahvaltılık gevrek
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı karabiber
  8. 5 su bardağı kızartma yağı

ÇITIR TAVUK TARİFİ

Tavukları sodaya bulayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotunda çekin ve tuz, karabiberle karıştırın. Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Bir kaseye un, bir kaseye mısır gevreklerini koyun. Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın. Tavuk kanatlarını una, yumurtaya ve en son mısır gevreğine bulayın. İyice ısınmış ve kızmış kızartma yağında her tarafı eşit kızarıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla kızartma yağını çektirerek servis edin.

BİSKÜVİ EKMEĞİ MALZEMELERİ

  1. 2, 5 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. Yarım çay kaşığı tuz
  4. 1 yemek kaşığı şeker
  5. 110 gr tereyağı
  6. 2/3 su bardağı süt ( yarımdan biraz fazla)
  7. 1 yumurta

BİSKÜVİ EKMEĞİ TARİFİ

Fırını 200 dereceye ayarlayarak işe başlayalım. Bir kapta un kabartma tozu tuz ve şekeri karıştırıyoruz. Ardından soğuk tereyağını küp küp kesip ekliyoruz ve elimizle ufalıyoruz. Tereyağının erimemesine dikkat edin. Tereyağını margarinde olduğu gibi paketin üstündeki ölçüden ayarladım ben. Ekmek ufalaması gibi bir karışım elde ediyoruz. Daha sonra hafif çarptığımız yumurtayı ve sütü ekliyoruz yoğuruyoruz. Cıvık bir hamur oluyor. ( çok cıvık olursa az un ilave edebilirsiniz) Bu arada fazla yoğurmamak gerekiyor bu önemli. Daha sonra hamuru un serptiğimiz masada açıyoruz ve daha sonra dörde katlıyoruz. 2 cm kalınlığında tekrar açıyoruz. Bir bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesiyoruz. Kesme işleminde kenarları iyi kesin hamur pişerken yayılmasın. Yağladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerine çok az süt sürüp fırına veriyoruz. Kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişiriyoruz.