Çin'in koronavirüs yalanı belgeselde!

Virüsün çıktığı Vuhan'da görev yapan sağlık çalışanları, dün akşam yayınlanan belgeselde salgının asıl çıkış tarihini ve hükümetin yalanlarını deşifre etti.

İngiltere televizyonlarında dün akşam yayınlanan belgesel dünyayı sallayacak gerçekleri ortaya çıkardı. ITV kanalında yayınlanan belgeselle Vuhan’da görevli sağlıkçıların salgının ortaya çıkışının asıl tarihi ve Çin hükümetinin söylediği yalanları bizzat anlattığı görüntüler yer alıyor. Sağlık görevlileri, virüsün ölümcül olduğunu daha önce bildiklerini şu sözlerle itiraf etti: “Aslında, aralık sonunda veya ocak başında tanıdığım birinin akrabası bu virüsten öldü. Tanıdığım insanlar da dahil olmak üzere onunla yaşayanların çoğuna da virüs bulaştı.”

KONUŞMAYIN DEDİLER

İsminin açıklanmasını istemeyen bir doktor, “Bu virüsün insandan insana bulaştığını biliyorduk ancak bize sesimizi çıkarmamamız söylendi” dedi. Sağlık görevlileri ayrıca, seyahat ve kalabalığın virüsün yayılmasını hızlandırabileceğini fark ettiklerini, yetkililere Ay Yeni Yılı kutlamalarını iptal etmeleri gerektiğini ancak tavsiyelerinin dikkate alınmadığını belirtti.