Cinayeti engellerken bıçaklandı

Kadın cinayetine canı pahasına müdahale. Boşanma aşamasındaki eşinin çalıştığı fabrikayı basan Durmuş Yıldız, kendisini engellemek isteyen Tolga Kılıç'ı aynı vardiyadaki karısının gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. Saldırgan, eşiyle ilişkisi olduğundan şüphelendiği adamı da boğazını kesip yaraladı.

SONER KAN

Adana'da önceki gece Durmuş Yıldız, boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadığı eşi Cansu Yıldız'ın çalıştığı tekstil fabrikasına gitti. Elindeki bıçakla bağırarak eşini arayan Yıldız'ı, kadının mesai arkadaşları Tolga Kılıç ve Veli Kaya engellemek istedi. Saldırgan, Veli Kaya'nın boğazına bıçak dayayıp rehin aldı. Cansu Yıldız kaçarak cep telefonundan Kadına Destek Uygulaması (KADES) butonuna basıp yardım istedi. Kaya, anlık dalgınlığından faydalanıp Yıldız'ın elinden kurtuldu. Durmuş Yıldız, daha sonra eşinin peşinden gitmek istedi. Bu kez Tolga Kılıç, araya girerek zorbayı engelledi. Arbedede Kılıç, fabrikada birlikte çalıştığı eşi Makbule Kılıç'ın gözleri önünde karnından bıçaklandı. KADES'ten yapılan ihbarı alarak olay yerine gelen polisleri gören Durmuş Yıldız, otomobiliyle kaçtı, kısa sürede yakalandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Kılıç, hayatını kaybetti. Boğazı kesilen Kaya ise tedaviye alındı. Durmuş Yıldız'ın, eşiyle ilişkisi olduğundan şüphelendiği Veli Kaya'yı da öldürmeyi planladığı öğrenildi.

BIÇAKLA FABRİKAYA NASIL GİRDİ?

Durmuş Yıldız hakkında eşinin şikayeti üzerine 'uzaklaştırma kararı' çıkarıldığı öğrenildi. Saldırganın bıçakla fabrikaya nasıl girdiği ise belli değil.

ÇOCUKLARIM YETİM KALDI

Cenazede gözyaşlarına boğulan Makbule Kılıç "Eşim olmasa ben de bıçaklanacaktım. Çocuklarım yetim kaldı"dedi. Çiftin en büyüğü 6, en küçüğü 1 yaşında olan 3 çocuğu da babalarına veda etti.