Cinayet saati hepsi Narin'in evindeymiş

Diyarbakır'ın kırsal Tavşantepe mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

HABER MERKEZİ

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında özel ekip baz istasyonunda daraltılmış HTS analizi yaptı. Narin'in son görüntüleyen kameranın saati 15.18 ile 15.30 arasındaki baz istasyonu sinyallerine göre evde önce anne Yüksel ile amca Salim Güran'ın olduğu belirlendi. Dakikalar sonra ise yenge Hediye ile Maşallah Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın eve geldiği tespit edildi. Yapılan tespitlerde Narin'in 15.18 ile 15.21 saatleri arasındaki 3 dakikada katledildiği tespit edildi. İncelemede saat 15.21'den sonra evdeki su tüketimi hızla artmış. Evdeki incelemelerde halıların, örtülerin eşyaların 'delik karartmak için' yıkandığı belirlendi. Güran ailesi ise yaptığı açıklamada, HTS kayıtları ile ilgili raporun doğru olmadığını iddia etti.

KUZENLERİ KORKU SARDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kurulan Tavşantepe Özel Ekibi, Narin'in kuzenleriyle görüştü. Çocukların sosyal uyum süreçlerini izleyen ekip, kuzenlerden bazılarının olay nedeniyle psikolojik olumsuzluk yaşadığını, bazılarının da okula devamsızlık yaptığını ortaya çıkardı. Ayrıca ekipler Tavşantepe mahallesindeki diğer çocuklar içinde çalışma yürütüyor.