Cinayet gibi kazaya kör oldular!

Yürürken düştü denilen Emine Deniz'e 16 yaşındaki sürücünün arabayla çarptığı ortaya çıktı. Zanlının annesinin yaşlı kadını susması için tehdit ettiği ve ölümlü kazaya tanık olan komşuların da sessiz kalarak gerçeği sakladığı öğrenildi.

DHA

İzmir Karabağlar'da 22 Eylül'de sokakta yürürken düştüğü öne sürülen Emine Deniz (63), hastaneye kaldırıldı. Kadının vücudunda çok sayıda kemiğin kırık olduğu saptandı. Yaralı kadın düştüğünü söylemekte ısrar edince doktorlar durumu polise bildirdi. Kızlarının konuştuğu Emine Deniz, komşusunun 16 yaşındaki oğlu M.K.C.'nin otomobille geri manevra yaparken kendisine çarpıp duvara sıkıştırdığını söyledi. Polis ekiplerinin ölmeden önce yeniden ifadesini aldığı Emine Deniz, kaza sonrası M.K.C.'nin annesi S.C. tarafından tehdit edildiği için yalan ifade verdiğini belirtti.

Emine Deniz, kazadan 32 saat sonra hayatını kaybetti

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ SERBEST

Gözaltına alınan ehliyetsiz M.K.C., suçunu itiraf etti. Zanlı, serbest bırakılırken annesi S.C. de tehdit iddiasıyla ifade verdi. 50 yıllık eşini kaybeden Abdurrahman Deniz, kazaya komşularının tanık olmasına rağmen olayın üzerini örttüklerini söyledi: "Eşimin ölümü kadar 40 yıllık komşularımın bu olayı saklaması beni çok üzdü."

Duvarla araba arasına sıkışan kadının çok sayıda kemiği kırıldı.

MAHALLELİYE DE TEHDİT: HERKES SUSACAK

Emine Deniz'in kızı Belgin Küçük, olayın kaza olduğunu 11 saat sonra öğrendiklerini belirterek, "S.C. adlı kadın anneme '3 çocuğun var. Konuşursan sonlarını sen düşün' diye tehdit etmiş. Komşuları da "Oğlum 16 yaşında, hapse giremez' diyerek susturmuş" dedi. Kazazedenin diğer kızı Özge Deniz Taniş de annesinin kendisine "Sizleri korumak için sustum" dediğini öne sürdü: "Anneme 'Kazayı kimse gördü mü?' diye sorduğumda, bütün komşuların gördüğünü söyleyip, 'Elimi yüzümü yıkadılar, dilim dönmüştü, çıkardılar' dedi. Gerçeği söyleselerdi annem belki de yaşayacaktı."