Çilem Doğan'ın cezası onandı! ''Kızımın kokusuna doyamadım''

Kızıyla birlikte ‘çile'si başlıyor. Kendisine şiddet uygulayıp fuhuşa sürüklediği iddiasıyla eşini öldüren Çilem Doğan, 5 yıl sonra Yargıtay tarafından onanan 15 yıllık hapis cezasını çekmek için cezaevine giriyor.

SONER KAN

Adana'da gördüğü şiddet yüzünden eşi Hasan Karabulut'u (33) öldüren Çilem Doğan'a (30) yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Karar sonrasında AKŞAM'a konuşan Çilem Doğan, "Açıkçası beklemiyordum. Dün inançlı ve umutlu uyudum" diyerek şunları kaydetti:

'ÖLMEMEK İÇİN YAPTIM'

"Kararı duyduğumda gözümün önüne kızım geldi. Daha kokusuna doyamadım. Ölmemek için öldürmek zorunda kalan biriyim ama bu kararla birlikte beni değil, 8 yaşındaki kızımı hapsettiler. Sanki kızım Mira hapse girmiş gibi oldu. 6 yıldan bu yana her şeye karşı tek başıma mücadele ediyorum. Kızım, 3 ay önce babasının öldüğünü öğrendi ve o günden bu yana da psikolojik destek alıyor. Kaçma şüphem olmadığına, olayın meşru müdafaa olduğuna kanaat getirip, muhalefet şerhi koydular. Ben 6 yıldır kızıma odaklandım. Beni umutlandırmayıp, içeride bıraksaydılar şimdiye kadar cezamı yatıp çıkmıştım."

ERKEK ŞİDDETİNİ CESARETLENDİRECEK

Çilem Doğan'ın avukatı İsa Ayanoğlu yerel mahkemenin oy çokluğuyla verdiği mahkumiyet kararının, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından 3'e karşı 5 oyla kabul edildiğini söyledi. Ayanoğlu, "Beklemediğimiz bir sonuç. Kararı düzeltme yoluna gideceğiz. Çünkü bu, erkek şiddetini cesaretlendirecek tehlikeli bir karar" diye konuştu.