Gelinim Mutfakta çikolatalı çilekli kurabiye tarifi ve malzemeleri! Çikolatalı çilekli kurabiye nasıl yapılır?

Çikolatalı çilekli kurabiye tarifi bugün ekrana geldi. Haftanın finalinde gelinler lezzetli tatlı tariflerini yaparak puanlarının toplayacak. Ekran başındaki izleyenleri, çikolatalı çilekli kurabiye nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. Biz de sizler için lezzetli çikolatalı çilekli kurabiye tarifine haberimizde yer verdik.

Çikolatalı çilekli kurabiye tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından verildi. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında her gün bir isim çeyrek altını kazanıyor. Bugün gelinler haftanın finalinde çikolatalı çilekli kurabiye tarifini deneyerek puanları toplamaya çalıştı. Peki, Çikolatalı çilekli kurabiye nasıl yapılır?

ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ KURABİYE MALZEMELERİ

1 adet yumurta

1 çay bardağı esmer şeker

1/2 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

125 gram eritilmiş tereyağı

1,5-2 su bardağı un(200 ml bardak ölçüsüyle)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı damla çikolata

6-7 adet çilek

ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ KURAİYE NASIL YAPILIR?

Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpıyoruz. Üzerine tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

Damla çikolatayı da spatula yardımıyla hamura karıştırıyoruz.

Yıkayıp kuruladıktan sonra küçük küplere kestiğimiz çileklere biraz un serpip, onları da hamura ekleyip, ezmeyecek şekilde hafifçe tekrar karıştırıyoruz.

Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak, elimizle hafifçe yuvarlayarak yerleştiriyoruz.

Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, rengi çok değişmeyecek, içi nemli kalacak şekilde pişiriyoruz. (Dilerseniz fırındayken, çatlamaya başladıktan sonra üstlerine hafifçe bastırabilirsiniz) Afiyet olsun.