Cihantimur'un acil duruşma talebine ret

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına yol açan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok'un, Türkiye'ye iadesiyle ilgili dava da yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul'da 1 Mart gecesi ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına yol açan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok'un, Türkiye'ye iadesiyle ilgili dava da yeni bir gelişme yaşandı. Boston Bölge Mahkemesi'nde görülen davada kakim Joseph Cabell, duruşmanın 11 Eylül'de Boston'da yapılmasına karar verdi.

YETERLİ KANIT YOK

Öte yandan hakim Cabell, avukatların hapishanede saldırıya uğrayan Cihantimur'un Massachusetts'teki teyzesiyle birlikte kalmasını reddeden kararını yeniden gözden geçirmesi için acilen ek bir duruşma yapılması talebini de reddetti. Savcı da saldırı olayına görevli personelin derhal müdahale ettiğini belirterek, "Cihantimur'un tutuksuz yargılanma kararının gözden geçirilmesiyle alakalı sunulan dilekçede güvenlik endişeleri dile getirilse de sanık artık saldırganlarla ayrı bölümlerde kalmaktadır. Savunma, böyle bir olayın tekrarlanmasının muhtemel olduğuyla ilgili iddiası konusunda yeterli kanıt sunamamıştır. Cihantimur'un tahliye talebi reddedilmelidir'' dedi.