Çığlığı devlet duydu, korumaya aldı! 'Evlenmek değil, okumak istiyorum'

Ailesi tehdit edince polise sığındı: Evlenmeyeceğim okuyacağım! Adana'da 15 yaşındaki R., zorla evlendirilmek istenince evden kaçtı ve tanımadığı bir kadının yanına sığındı. ‘Okumak istiyorum' diyen R.'ye devlet sahip çıktı.

SONER KAN

Adana Seyhan'a bağlı Dumlupınar Mahallesi'nde yaşayan 15 yaşındaki R., ailesi tarafından evlendirilmek istendi. Genç kız, "Evlenmek değil, okumak istiyorum" dese de babasının arkadaşının oğluyla zorla nişanlandırıldı. Bu durumu kabullenmeyen R., nişanlısından da baskı görmeye başladı. Öz annesi kızını, "Seni dağa götürüp, orada öldürmek lazım" diye tehdit etti, nişanlısı ise "Evden dışarıya çıkma, kimseyle görüşme" diye baskı kurmaya başladı. Tüm bu yaşadıklarına daha fazla dayanamayan R., evden kaçıp hiç tanımadığı bir başka kadının evine sığındı. "Ailem beni zorla evlendirmek istiyor ama ben evlenmek değil, okumak istiyorum" diyerek yardım istedi.

DEVLET KORUMASI ALTINDA

Polisi de arayan R., "Beni kurtarın" diyerek yardım istedi. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, genç kızın yanına gitti. Ailesi ve nişanlısından şikayetçi olan R., devlet koruması altına alınırken, şüpheliler ifade sonrası serbest bırakıldı.