Çeyrek asır sonra gelen annelik sevinci

27 yıllık evli Abdik çifti, bebek sahibi olmak için her yolu denedi ancak hep elleri boş kaldı. Prof. Dr. Öner'in kapısını çalan çift bu ‘Anneler Günü'nü bebek müjdesiyle geçiriyor.

ÖZLEM SÖNMEZ

Samsunlu Hava (43)-Ömer (56) Abdik çifti 27 yıl önce evlendi. Evliliklerinin ilk gününden itibaren hep çocukları olsun istediler. Normal yollarla çocukları olmayınca üç yıl sonra doktora gittiler. Ancak bu süreçte doktorlar hep "Yaşınız çok genç, şimdilik hiçbir tedavi, ilaç vermeyeceğim. Normal yollardan olmasını bekleyeceksiniz" dedi. Bu süreçte çifte 'açıklanamayan kısırlık' tanısı konuldu. Aşılama yapıldı ancak tutmadı. Aşılamadan birkaç yıl sonra rahimde oluşan miyomlar alındı. 2007'de bu defa Ankara'da tüp bebek tedavisine başladılar, olumsuz oldu. 2008'de yine denediler, sonuç değişmedi. 2017'de de aynı süreç yaşandı.

9 AY SONRA MÜJDELİ HABER

"İlk denememizde 10 tane bileziğimi bozdurup kullandık. Kendimizi toparladıkça devam ettik" diyen Hava Abdik, anneliğe giden süreci şöyle anlattı: "Bu tedaviler bizi çok yıprattı. Kriz geçirmeler, bunalımlar, hayata küskünlük hepsini yaşadım. Bir gün yeğenim bana Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner'i önerdi. Uzun süre sosyal medyadan takip ettim ve sonuç aldığını gördüm. Eşimi zor ikna ettim, çünkü artık bana bir şey olacak korkusu yaşıyordu. 2021'de Prof. Dr. Gökalp Öner'in yanına Kayseri'ye gittik, Ağustos'ta tedavi başladı. 9 ay sonra 20 Nisan'da ilk gebelik testim pozitif çıktı. Allah bana çeyrek asır sonra Anneler Günü hediyesi lütfetti. Buradan tüm anne adaylarına 'lütfen umudunuzu kaybetmeyin, kendinizi toparlayın, tekrar deneyin' diyorum."

HAVA HANIM BİZE BİZ İSE ONA İNANDIK

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, tedavi süreci ile ilgili şunları paylaştı: "Öncelikle ilaç tedavisi ile başladık. Hastamızda Adenomyozis dediğimiz rahmin içerisinde çikolata kisti odakcıkları vardı. Bu odakcıkları baskıladıktan sonra transferini yaptık ve gebeliği elde ettik. Anneler Günü arifesindetam bir hediye oldu."